RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:19:51    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 08 juni 2012 09:31 uur, laatst gewijzigd op 08 juni 2012 09:52 uur

24 uur wakker voor Alpe d'HuZes

24 uur wakker voor Alpe d\'HuZes

Op de foto: Burgemeester Frank van Beers laat zien hoeveel geld het Baanderherencollege heeft opgehaald voor Alpe d'HuZes. (Foto: Peter de Koning).

28 leerlingen van het Boxtelse Baanderherencollege bleven in de nacht van donderdag op vrijdag op school om allerlei acties te houden voor Alpe d’HuZes. De school zamelde ruim 1.800 euro in voor KWF Kankerbestrijding met deze 24-uursmarathon en andere activiteiten.

Gymdocent Paul Hooijen nam dit jaar deel aan Alpe d'HuZes en beklom de Franse alp woensdag vijf keer. In de aanloop naar Alpe d’HuZes hielden leerlingen al verschillende acties, zoals het wassen van auto’s en fietsen op de Markt in Boxtel. ,,We wilden graag nog iets doen in de week dat Paul de berg zou beklimmen. De leerlingen bedachten deze marathon”, legt Fons van Heesch, docent op het BHC, uit.

De scholieren volgden lessen tijdens de marathon, maakten hapjes, speelden wedstrijdjes blaasvoetbal en probeerden vooral wakker te blijven. Tijdens het ontbijt kwam burgemeester Frank van Beers een kijkje nemen. ,,Ik dacht dat ik jullie allemaal slapend zou aantreffend, maar dat valt reuze mee”, zei hij lachend tegen de leerlingen. ,,Jullie zijn 24 uur bezig geweest met het steunen van een goed doel en ik weet zeker dat Paul daar extra motivatie uit heeft geput tijdens zijn beklimmingen.” De groep van de lesmarathon haalde met allerlei donaties en sponsoracties 778 euro op. In totaal gaat er 1.801, 59 euro van het BHC naar KWF Kankerbestrijding.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Huidtherapie Beleef Boxtel Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen