21:38:29    dinsdag, 25 juni 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 26 juni 2012 10:15 uur, laatst gewijzigd op 26 juni 2012 10:17 uur

2.760 euro voor Duchenne Heroes

2.760 euro voor Duchenne Heroes

Op de foto: Leerlingen van De Spelelier reikten dinsdagochtend de cheque uit aan Bas van der Burgt. (Foto: Albert Stolwijk).

Leerlingen van basisschool De Spelelier hebben tijdens hun jaarlijkse sportdag een sponsorloop gehouden voor Duchenne Heroes. In totaal werd 2.760,13 euro ingezameld.

Boxtelaar Bas van der Burgt neemt van 9 tot en met 15 september deel aan Duchenne Heroes. Tijdens dit evenement fietsen deelnemers met een mountainbike van Luxemburg naar Nijmegen om geld op te halen voor de bestrijding van de spierziekte Duchenne. De school besloot dit doel te steunen omdat een van de leerlingen aan de ziekte lijdt.

In totaal doen ongeveer vierhonderd mountainbikers mee aan de tocht. Van der Burgt: ,,Elke deelnemer moet minimaal 2.500 euro inleggen om mee te mogen doen. De organisatie zamelt daardoor elk jaar minimaal een miljoen euro in voor bestrijding van de Ziekte van Duchenne." Schooldirecteur Liesbeth Prinsen hoopt dat het opgehaalde sponsorbedrag de zoektocht naar een medicijn zal bespoedigen. ,,En we hopen vooral dat onze leerling gebruik kan gaan maken van medicatie tegen deze spierziekte."

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Doornmalen electro Proef Culinair Beleef Boxtel Huidtherapie Geerts advies Meubelmakerijdenberg Olieenzo Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen