RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:46:31    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 11 juli 2014 15:49 uur, laatst gewijzigd op 11 juli 2014 15:52 uur

2.750 euro voor Spieren voor Spieren

2.750 euro voor Spieren voor Spieren

Op de foto: Anouk Rooth (rechts) van Spieren voor Spieren nam vrijdag de cheque van basisschool De Hobbendonken in ontvangst. Merveille (midden) en Evy (links) reikten de cheque uit. (Foto: Annelieke van der Linden)

De stichting Spieren voor Spieren benaderde begin dit jaar alle Nederlandse basisscholen met de vraag of zij op Koningsdag een sponsorloop wilden organiseren. Zo’n veertig scholen gaven hier gehoor aan, waaronder ook basisschool De Hobbendonken. De leerlingen zamelden 2.750 euro in voor het goede doel; deze cheque werd op de laatste dag voor de zomervakantie overhandigd aan Anouk Rooth, actiemanager van Spieren voor Spieren.

,,Deze mevrouw is helemaal uit Amsterdam gekomen om de cheque op te halen”, zei directeur Henk Verhoeven tegen de leerlingen uit alle groepen. Vanwege het afscheid van de achtstegroepers lag een rode loper klaar op het schoolplein en voordat de laatstejaars hier overheen mochten lopen, werd de cheque uitgereikt aan actiemanager Rooth. Leerlingen Evy (5) en Merveille (11) mochten de kleurige cheque overhandigen.

,,Wat een prachtig bedrag, ik wil jullie allemaal heel erg bedanken”, glunderde Rooth. Ze geeft aan dat het geld wordt besteed aan een expertisecentrum waar onderzoek wordt gedaan naar de spierziekte Duchenne. ,,Inmiddels zijn er twee centra, voor onderzoek naar SMA en FSHD. In totaal willen we vijf expertisecentra realiseren, dus we kunnen het geld heel goed gebruiken”, laat de actiemanager weten. Ze geeft aan dat de Koningsrun zo’n 40.000 euro heeft opgeleverd.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Geld en Makelaardij Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Geerts advies SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Gemeente Boxtel