RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:38:17    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 22 juni 2012 15:48 uur, laatst gewijzigd op 22 juni 2012 15:51 uur

19 Sarahs halen herinneringen op

19 Sarahs halen herinneringen op

De 33 meiden die in het schooljaar 1972-1973 de vijfde klas van de toenmalige Maria Koninginschool in de wijk Selissenwal vormden, worden dit jaar allemaal vijftig. Een mooie gelegenheid om een reünie te organiseren, zo vond Christel Hazenberg, die inmiddels al weer 25 jaar de achternaam van haar man draagt: Van Mierlo. Onlangs verwelkomde ze in gemeenschapshuis De Walnoot achttien oud-klasgenoten.

Het was heel gezellig, meldt de initiatiefneemster. ,,Niet alleen dankzij de negentien Sarahs, maar ook door de komst van een oude Abraham”, waarmee ze leerkracht Toon van Hees aanduidt. ,,We hebben heerlijk bij gekletst, logisch want de meesten hadden elkaar al jaren niet meer gezien.”

Met name de reünisten die buiten Boxtel wonen, keken hun ogen uit. Hun vroegere school staat er natuurlijk allang niet meer en ook de Maria Reginakerk en de oude Walnoot zijn ten prooi gevallen aan de slopershamer. Hazenberg: ,,En dus hebben we ook een gezamenlijk een korte wandeling rondom het nieuwe gemeenschapshuis. Aan het einde van de middag hebben we samen een frietje gegeten en enkele deelnemers hebben daarna nog een terrasje gepikt op de Markt.”

Iedereen vond het een geslaagde middag die zeker voor herhaling vatbaar is. De een opperde over een jaar de ander over vijf jaar. ,,Maar misschien moeten we het doen als we tachtig worden. Dan houden we een ludieke rollatorrace…”, grapt Hazenberg.

FOTO BOVEN: De reünisten van de vroegere Maria Koninginschool die dit jaar allemaal vijftig worden bijeen. Van links naar rechts, bovenste rij: Carla van den Berg, Lilian van Stekelenburg, Anja Hendriks, Monique Martijn, Marian van de Laak, Antonie van Oers. Tweede rij: Marijke van den Bosch, Mia Schellekens, Ans van Eijndhoven, Xandra Mahieu, Monic van Puyenbroek. Derde rij: Miriam van de Langenberg, Edith Erven, Irene van Giersbergen, Wilma van de Brand, Lianne Dankers. Voorste rij: Christel Hazenberg, Marijke Gerris, Tonny van Stekelenburg en meester Toon van Hees. (Foto: Jan van Mierlo).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg SNS Bank Olieenzo Geerts advies Proef Culinair