RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:39:29    dinsdag, 22 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 12 december 2013 08:55 uur, laatst gewijzigd op 12 december 2013 09:04 uur

100 kerststallen in Liempde

100 kerststallen in Liempde

Liempdenaar Anton van de Ven organiseerde vorig jaar voor de eerste keer een Kribkesroute in zijn dorp: een wandeltocht langs allerlei verlichte kerststallen. Vorig jaar bouwden inwoners van Liempde 46 stalletjes op. Dit jaar is het aantal meer dan verdubbeld naar honderd. Vrijdag 13 december, tijdens de Liempdse kerstmarkt, wordt de route officieel opengesteld.

De Kribkesroute bestaat dit jaar uit twee delen: een route van zes kilometer en een tocht van vijf kilometer. Ook staan er in het buitengebied van Liempde nog wat kerststallen, zoals bij café ’t Groene Woud aan de Kasterensestraat, aan de Velderseweg en de Liempdseweg. Door heel Liempde worden paaltjes getimmerd om de route te markeren.

De plattegrond van de vernieuwde Kribkesroute is verkrijgbaar op de kerstmarkt in Liempde, die vrijdag 13 december vanaf 18.30 uur plaatsvindt. De routekaart is ook verkrijgbaar bij de kerstmarkt bij ’t Huukske, Het Wapen van Liempde, De Durpsherberg, ’t Struifhuis, Coop Liempde, De Pompoen, slagerij Beerens, bakkerij Van Eijndhoven, slijterij Putmans, VVV Boxtel en de bibliotheken in Liempde en Boxtel. De kerststallen blijven staan tot en met Driekoningen op maandag 6 januari. (Foto: Albert Stolwijk).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Doornmalen electro Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Olieenzo SNS Bank