RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:15:44    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 24 november 2014 11:25 uur, laatst gewijzigd op 24 november 2014 12:02 uur

1.000 euro voor spoorjubileum

1.000 euro voor spoorjubileum

Op de foto: Ad Ligtenberg (midden) en Bert Snellaars (rechts) ontvangen uit handen van burgemeester Peter Maas van Sint-Oedenrode een cheque van 1.000 euro voor het heemkundeproject 150 jaar spoor in Boxtel. (Foto: Ruud van Nooijen).

De Heemkundekring Boxtel heeft van Streekfonds Het Groene Woud een bijdrage van duizend euro. Het geld is bedoeld voor de activiteiten die volgend jaar mei worden gehouden omdat het dan precies anderhalve eeuw is geleden dat Boxtel werd aangesloten op het landelijke spoorwegnet. Ad Ligtenberg en Bert Snellaars van de projectgroep 150 jaar Spoor namen vrijdag in Sint-Oedenrode een waardecheque in ontvangst.

Ruim 150 mensen bezochten de bijeenkomst ‘Erfgoedversterking in de praktijk’ van Het Groene Woud, Brabants Heem en Stichting de Brabantse Boerderij. Hein Vera presenteerde er zijn boek over rechts-, landbouw- en landschapsgeschiedenis in de meierij van ’s-Hertogenbosch. Ook presenteerden vertegenwoordigers van diverse heemkundekringen hun ervaringen over erfgoedprojecten in de praktijk.

Als afsluiting werden acht cheques uitgereikt. Hiermee ondersteunt Streekfonds Het Groene Woud projecten om waardevolle cultuurhistorie beter beleefbaar en zichtbaar maken. Eén van die projecten is de Boxtelse herdenking van 150 jaar aansluiting op het landelijke spoorwegnet. Die vindt in het weekeinde van 2 en 3 mei plaats en krijgt onder meer gestalte met een tentoonstelling waar onder meer een maquette van het in 1998 gesloopte NS-station wordt gepresenteerd. Ook verschijnt een jubileumboek dat wordt geschreven door Jos Mandos.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Doornmalen electro Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair SNS Bank Geerts advies