De zweefmolen op de Boeremèrt in 2022.
De zweefmolen op de Boeremèrt in 2022. Foto: Hans van Doorn

Liempde maakt zich op voor 50e Boeremèrt


Een jaarmarkt met oude ambachten, muziek en entertainment. Het is al een halve eeuw een beproefd recept voor de Liempdse Boeremèrt. Op tweede paasdag, maandag 1 april, wanen bezoekers zich weer een eeuw terug in de tijd. Maar het is niet allemáál nostalgie wat de klok slaat...

Sinds enkele jaren draagt de Boeremèrt een ondertitel: 'van alle tijden'. Om een voorbeeld te geven: bezoekers krijgen dit jaar een machine te zien die op een ouderwetse manier prikkeldraad maakt. Tegelijkertijd is er ook een workshop rappen van jongerenwerk R-Newt. Muziek staat deze keer centraal op de Boeremèrt. En dat heeft alles te maken met de plaatselijke fanfare Concordia die anderhalve eeuw bestaat. 

Er zijn diverse podia: op D'n Tip, de kiosk in het Concordiapark, achter café D'n Durpsherberg en op het Raadhuisplein. Op elk podium zijn afwisselend optredens; variërend van jachthoornblazers tot jonge singer-songwriters. Maar ook speelt een rockbandje, het Boxtelse seniorenorkest Buchestelle en klinkt discomuziek.

NIEUWE STRIP

Striptekenaar Ralph Dikmans, die leerkracht is aan basisschool De Oversteek, presenteert op de Boeremèrt zijn nieuwe album. De entourage van het evenement past volgens de Boxtelaar namelijk helemaal bij de sfeer van het stripboek. Dat is het tweede deel in de reeks over het dorpje Vroeger, waar de heks Ophelia voor veel overlast zorgt. Dikmans zorgde voor de tekeningen, René Riva voor de tekst. De inhoud van het album verscheen al voor een groot deel in DeMooiBoxtelKrant.

De Boeremèrt duurt van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt vijf euro. Kinderen tot twaalf jaar hebben gratis toegang.

De Liempdse Boeremèrt: nostalgie met een hoofdletter N.
De Boeremèrt in Liempde staat altijd bol van vermaak en nostalgie.
De Boeremèrt in Liempde staat altijd bol van vermaak en nostalgie.