Vlnr: Bert Engelbart, Marlies Germanus, Roeland Heesbeen en Marc Cleutjens houden komend jaar de tweede editie van De verhalen liggen op straat: Rondom het Processiepark. Het literaire project sluit daar af met een tweedaags cultureel evenement.
Vlnr: Bert Engelbart, Marlies Germanus, Roeland Heesbeen en Marc Cleutjens houden komend jaar de tweede editie van De verhalen liggen op straat: Rondom het Processiepark. Het literaire project sluit daar af met een tweedaags cultureel evenement. Foto: Bas van den Biggelaar.

‘Verhalen van jeugd komen tot leven’

Cultuur

Kinderen die ervan dromen om later schrijver te worden, kunnen hun hart ophalen. Het literaire project ‘De verhalen liggen op straat’ keert komend najaar terug. Waar vorige keer de Burgakker centraal stond, is het thema nu ‘Rondom het processiepark’. Basisschoolleerlingen uit groepen 6, 7 en 8, maar ook brugklassers worden uitgedaagd een verhaal te schrijven. Inzenden kan tot en met zaterdag 18 mei.

In het processiepark valt genoeg inspiratie te halen om een (fictief) verhaal te maken, zien de drie culturele ondernemers Roeland Heesbeen, Marc Cleutjens en Bert Engelbart en community librarian Marlies Germanus van de Boxtelse bibliotheek. 

De vier initiatiefnemers wilden kosten wat kost een nieuwe editie organiseren. In oktober vorig jaar bereikte het verhalenproject zijn hoogtepunt met een evenement op het pleintje voor de bibliotheek aan de Burgakker. Een selectie van de verhalen die deelnemers in de maanden ervoor schreven, werden tot leven gebracht door acteurs van Boxtheater. Daar kwamen 150 bezoekers op af.

TAAL