Tijdens de jaarlijkse kerstmarkt Liemt Lopt Uit werd het totaalbedrag bekendgemaakt dat consumenten spaarden voor de Liempdse clubs. In 2022 was dit een flinke cheque.
Tijdens de jaarlijkse kerstmarkt Liemt Lopt Uit werd het totaalbedrag bekendgemaakt dat consumenten spaarden voor de Liempdse clubs. In 2022 was dit een flinke cheque. Foto: Peter de Koning.

Met pijn in het hart stoppen ondernemers met actie Op Liemt Gemunt

Economie

Het is gedaan met de oranje penningen van Op Liemt Gemunt (OLG). De actie waarbij inwoners konden sparen voor clubs door boodschappen te doen bij lokale ondernemers stopt. Omdat Boon’s Markt niet mee kan doen, verliest OLG haar waarde. De laatste muntjes worden tot eind deze maand uitgegeven. Verzilveren kan tot 30 juni. 

Ron Tholen gaat de nieuwe supermarkt in Liempde bestieren. Het is voor hem geen onwil om niet mee te doen aan OLG. Voorganger Coop zorgde altijd al voor de grootste bijdrage in het spaarsysteem. Niet vreemd, want daar werden de meeste boodschappen gedaan. Maar dat betekende ook dat de ondernemer, tot vorig jaar Jan Tax, jaarlijks meer dan 10.000 euro kwijt was aan de actie. 

Het pand aan de Nieuwstraat ondergaat de komende weken een rigoureuze verbouwing. Die betaalt Tholen grotendeels uit eigen zak. Dat speelt nadrukkelijk mee in de overweging om niet mee te gaan in het muntjessysteem. 

BEGRIP