De expositie Op Kroegentocht in MuBo is opgesteld aan de hand van het in 2008 verschenen boek Tapperijen, Tappers en Togen van Pierre van Amelsvoort.
De expositie Op Kroegentocht in MuBo is opgesteld aan de hand van het in 2008 verschenen boek Tapperijen, Tappers en Togen van Pierre van Amelsvoort. Foto: Peter de Koning, december 2023.

Unieke museumnacht vol optredens én met 'kroeg'

Muziek, poëzie, cultuur, maar ook biljarten en darten: het komt allemaal samen tijdens de Boxtelse Museumnacht die MuBo zaterdag 6 april organiseert. Die vindt plaats in zowel het museum aan de Baroniestraat als in de zaal van ‘buurman’ B-Town. 

Het unieke evenement wordt, voor zover bekend, voor de eerste keer in Boxtel georganiseerd. MuBo én B-town zijn geopend van 18.30 tot 00.30 uur. In het museum kan de bezoeker onder andere de succesvolle expositie ‘Op kroegentocht’ bezoeken en daar biljarten en darten. In de zaal van B-Town wordt muziek gemaakt van en voor jong en oud.

Tweemaal treden bands van Angela’s Project op: de eerste is om 19.15 uur, de tweede rond 21.00 uur. Tussendoor is er een zangvoorstelling van het Dükerskoor. Die zingt met 'De lichtjes van de Dommel' over de herinnering aan de eerste elektriciteitscentrale in Boxtel, een bijzondere variant op 'Zie ik de lichtjes van de Schelde' van de Belg Bobbejaan Schoepen en Jaap Streefkerk uit 1952.

Ook bijzonder is de poetry slam van Martje Wijers die om 22.05 uur begint. De van origine Boxtelse schrijft gedichten en treedt daarmee landelijk en internationaal op. Na haar voordracht staat ze ook op de planken met haar muzikale collectief Kauwgom. De Boxtelse formatie Two of Us sluiten de Museumnacht af. Oud-docent Nick van der Veer laat tussen de bedrijven door de bezoekers kennismaken met zijn vertel- en theaterkunsten.


De expositie Op Kroegentocht in MuBo is opgesteld aan de hand van het in 2008 verschenen boek Tapperijen, Tappers en Togen van Pierre van Amelsvoort. Foto: Peter de Koning, december 2023.