Filipe van den Borne adviseert klanten die een pvc-vloer aanschaffen bij zijn bedrijf Dizyn aan de Heesterakker 2 op Ladonk. De Boxtelse ondernemer is het nieuwste bestuurslid van Brabants Centrum.
Filipe van den Borne adviseert klanten die een pvc-vloer aanschaffen bij zijn bedrijf Dizyn aan de Heesterakker 2 op Ladonk. De Boxtelse ondernemer is het nieuwste bestuurslid van Brabants Centrum. Foto: eigen collectie.

Filipe van den Borne in bestuur stichting Brabants Centrum

Algemeen

Het stichtingsbestuur van Brabants Centrum heeft een nieuw lid: Filipe van den Borne. ,,Er werd gezocht naar een jonger iemand met een frisse kijk. Het bestuur kwam bij mij uit; een compliment”, lacht de 48-jarige Boxtelse ondernemer. 

Van den Borne is bekend van de kledingzaak Mr & Mrs Filipe aan de Markt. Drieënhalf jaar geleden ging hij een nieuw avontuur aan met Dizyn (spreek uit als design) aan de Heesterakker 2 op bedrijventerrein Ladonk, gespecialiseerd in pvc-vloeren. 

,,Ik ken Brabants Centrum (BC) vrij goed. Zo werkte ik al prettig samen met directeur Henk van der Zee aan de renovatieplannen voor de Rechterstraat”, vertelt Van den Borne over zijn relatie met de stichting. Die samenwerking kreeg vorm binnen de ontstane werkgroep Rechterstraat waarvoor BC zich vanuit maatschappelijk oogpunt inzette. 

,,Daarnaast ken ik de krant natuurlijk van jongs af aan. Zelf speelde ik ook in MEP Heren 1: ik heb thuis nog een hele map liggen met uitgeknipte artikelen. Ik vond het altijd ontzettend leuk dat er aandacht voor mijn sport was. En nog steeds: mijn kinderen vinden het ook leuk als er aan hun school of activiteiten aandacht wordt besteed, iedereen eigenlijk. Lokaal nieuws heeft zeker wel een meerwaarde.”

RELEVANT

Tegelijkertijd ziet hij ook dat een grote groep alles digitaal is gaan lezen. ,,Dus is het zaak om het aanbod aan te passen op de vraag. Ik denk dat heel veel mensen die paar euro per maand voor online premium-berichten wel willen betalen. Iedereen heeft tegenwoordig allerlei digitale abonnementen. Denk aan Videoland, Netflix, Disney+... Het aanbod moet relevant genoeg zijn om mensen te enthousiasmeren. Dat is continu iets om over na te denken.”

Wat het voorgaande betreft kan Van den Borne wel parallellen trekken met zijn onderneming. Hij opende zijn zaak toen corona uitbrak, een tijd waarin veel winkels hun deuren moesten sluiten, waardoor het aanbod ook beperkt was. ,,Mensen konden op veel plekken niet meer terecht voor hun vloeren, maar konden hun keuze wel bij mij maken.”

‘VAN EN VOOR BOXTEL’

Dizyn maakt intussen ook naam via The Art of Living. In samenwerking met het toonaangevende interieurmagazine heeft Dizyn ook een bijdrage geleverd aan het ontwikkelen van een luxe pvc-collectie. Binnenkort is die ook te bewonderen in het SBS 6-programma Design Secrets.

Van den Borne wil vanuit zijn ervaring als ondernemer een bijdrage leveren aan de koers die Brabants Centrum vaart. ,,Het is voor de stichting een uitdaging om alles in stand te houden. Daar wil ik mij voor inzetten; het is van en voor Boxtel.” 

De Boxtelaar vormt nu samen met voorzitter Peter Strüber, penningmeester Louis van Besouw en Kees de Wild het bestuur van de stichting.