De gemeente Boxtel is de nieuwe huurder van de Stationsstraat 47, waar tot voor kort Feestwinkel XXL was gehuisvest.
De gemeente Boxtel is de nieuwe huurder van de Stationsstraat 47, waar tot voor kort Feestwinkel XXL was gehuisvest. Foto: Pål Jansen.

‘Vluchtelingenopvang prima. Maar niet hier’

Algemeen

Omwonenden zijn verre van gelukkig met de huisvesting van 86 Oekraïners in de leegstaande Feestwinkel XXL aan de Stationsstraat 47 in hartje Boxtel. Dat bleek donderdag tijdens een informatieavond in het gemeentehuis. Die werd bezocht door zo’n veertig mensen.

In het leegstaande winkelpand met erboven gelegen woning worden 35 kamers gerealiseerd, kregen de bezoekers van de bijeenkomst te horen. De gemeente huurt het gebouw twee jaar van de eigenaren, drie lokale investeerders. Met een mogelijke verlenging van nog eens twee jaar. 

Op de parkeerplaats Passage Riche wordt een rookzone ingericht. En de buurt vreest dat dit voor overlast gaat zorgen, ondanks dat de gemeente permanente beveiliging en maatschappelijke hulp toezegt tijdens het verblijf van de Oekraïners. 

PARKEERTERREIN DICHT

De parkeerplekken zijn alleen bestemd voor de vluchtelingen; niet voor de buurt of bijvoorbeeld bezoekers van het naastgelegen Muziekhuis. Net als de afgelopen maanden het geval was, gaat ..