Op haar 100e verjaardag kreeg Annie van Abeelen een serenade aan huis. Dat moest op afstand vanwege corona.
Op haar 100e verjaardag kreeg Annie van Abeelen een serenade aan huis. Dat moest op afstand vanwege corona. Foto: Gerard Schalkx, 2020.

Annie van Abeelen werd 103: ‘krakende wagens lopen ‘t langst’

Human Interest

Haar eeuwfeest kon Annie van Abeelen noodgedwongen niet heel groots vieren. De Liempdse werd namelijk 100 jaar oud op 30 december 2020, midden in de coronaperiode. Bezoek was er wel, maar op afstand. Een bijzondere herinnering aan de oudste inwoner van het dorp. Afgelopen week overleed Annie op 103-jarige leeftijd.

Annie werd geboren in Sambeek aan de Maas. Ze trouwde in 1945 met Johan van Abeelen en verhuisde niet veel later naar Liempde. Met uitzondering van de eerste paar jaren, woonde de eeuwelinge altijd aan de Pastoor Dobbeleijnstraat. Het pand werd tot 1832 gebruikt als schooltje en nog eerder stond de Sint-Janskapel (tot 1827) op die plek. 

ZELF ROOIEN

Annie voelde zich thuis in Liempde. ,,Ik woon hier graag, de mensen zijn erg meegaand”, vertelt ze eind 2020 op haar honderdste verjaardag in deze krant. Zij en haar man Johan krijgen vier kinderen: drie zoons en een dochter. Daar kwamen nog zes kleinkinderen en evenzoveel achterkleinkinderen uit. De kroost trok weg uit Liempde, maar Annie bleef. Ook toen Johan in 1993 ove..