Het beoogde bouwplan in de oksel van de Hamsestraat en Roderweg moet 111 woningen toevoegen aan het huizenbestand in Liempde. Ook komen er vier woonwerkkavels te liggen.
Het beoogde bouwplan in de oksel van de Hamsestraat en Roderweg moet 111 woningen toevoegen aan het huizenbestand in Liempde. Ook komen er vier woonwerkkavels te liggen. Foto: Albert Stolwijk, februari 2023.

‘Foutje in Liempds bouwplan gelukkig nu ontdekt’

Bouwen en wonen

Aan de ene kant baalt wethouder Wim van der Zanden (woningbouw). Er zat namelijk een fout in de stukken voor het Liempdse bouwplan Hamsestraat-Roderweg. ,, Ik ben wél blij dat we erop zijn gewezen.”

Het gaat om een vergissing met betrekking tot geluidsonderzoeken. Om een bestemmingsplan te kunnen wijzigen van een gebied, in het Liempdse geval van agrarisch naar wonen, zijn er tal van documenten nodig en moeten er studies worden gedaan. Bijvoorbeeld naar lawaai waarvoor diverse geluidsnormen zijn vastgesteld.

Zo hoort een studie naar herrie van industrie (naast het beoogde woongebied ligt bedrijventerrein Daasdonk) onderdeel te zijn van de stukken. Maar ook een analyse van verkeerslawaai moet daarbij zitten.

DUBBEL

Om de bestemming van het toekomstige woongebied te wijzigen, was er onder meer een studie naar industrielawaai nodig. Maar ook eentje over de herrie van wegverkeer. Bij de stukken waar mensen  nog beroep op aan kunnen te..