De tekenwedstrijd in het kader van Samen op Stap in Cultureel Boxtel, werd gewonnen werd door Inge van Gorp (links) en Roos Poirters (rechts). Zij onthulden hun werk samen met MuBo-voorzitter Willem van Vossen en Eefje van Boxtel van CultuurBox.
De tekenwedstrijd in het kader van Samen op Stap in Cultureel Boxtel, werd gewonnen werd door Inge van Gorp (links) en Roos Poirters (rechts). Zij onthulden hun werk samen met MuBo-voorzitter Willem van Vossen en Eefje van Boxtel van CultuurBox. Foto: Peter de Koning.

‘Ik wil zoveel mogelijk gaan bekijken’

MuBo 10 jaar

Met de schaar die tien jaar geleden speciaal voor de opening van het Boxtelse museum MuBo gemaakt was, werd het culturele programma Samen op Stap in Cultureel Boxtel zaterdag officieel geopend. 

Tientallen kunst- en cultuurliefhebbers verzamelden zich bij de ingang van het museum aan de Baroniestraat om te kijken en luisteren naar mooie woorden van onder meer Jas de Keistamper en een voordracht van gilde Sint Barbara & Sint Joris. 

,,We willen na tien jaar opbouwen, tien jaar uitbouwen.” Deze ambitieuze woorden werden uitgesproken door Willem van Vossen, voorzitter van MuBo. ,,We willen een breder en ook jonger publiek bereiken. We doen al educatieprojecten met leerlingen van het basisonderwijs, maar zoeken ook de samenwerking met middelbare scholen. Daarom hebben hebben we ook de handen ineen geslagen met jongerencentrum B-Town.”