Vijf uitlaatvelden op het terrein van hondenpension Happy Valley in Liempde liggen er illegaal. Maar juist door de ligging hebben buren geen overlast meer... de honden weten zich er ook geen raad meer mee...
Vijf uitlaatvelden op het terrein van hondenpension Happy Valley in Liempde liggen er illegaal. Maar juist door de ligging hebben buren geen overlast meer... de honden weten zich er ook geen raad meer mee... Foto: Albert Stolwijk, 2018.

Boxtel zet hondenkennel Happy Valley klem

Bouwen en wonen

Vijf omheinde uitrenvelden voor honden bedoeld om geluidsoverlast te voorkomen. Daarover gaat het juridische gevecht tussen de gemeente en de eigenaresse Nena de Beer van hondenpension Happy Valley aan de Vleutstraat in Liempde. Boxtel wil ze verwijderd hebben.

Volgens de gemeente zijn de uitlaatplaatsen in strijd met het bestemmingsplan. Een boete van maximaal 24.000 euro dreigt als dit niet tijdig gebeurt.

,,Een wat gekke zaak”, constateerde de voorzieningenrechter van de Raad van State donderdag. Vroegere buren klaagden aanvankelijk bij de gemeente over geluidsoverlast. Maar dat is juist verholpen door de uitlaatplaatsen aan de achterzijde van het terrein aan te leggen. ,,Het zou juist ongunstig worden voor de huidige buren als ze daar weer weg moeten”, aldus de rechter.

De Beer vroeg de Raad van State om te voorkomen dat haar oplossing snel moet worden verwijderd. Maar de voorzieningenrechter gaf haar weinig hoop.