PvdA en CDA kunnen het op de verkiezingsmarkt prima met elkaar vinden in Boxtel. Van links naar rechts Mohamed Rahmoune, Nico Bulter, Wim van Erp, Pieter Springer en Cees van Hal. (Foto: Marc Cleutjens).
PvdA en CDA kunnen het op de verkiezingsmarkt prima met elkaar vinden in Boxtel. Van links naar rechts Mohamed Rahmoune, Nico Bulter, Wim van Erp, Pieter Springer en Cees van Hal. (Foto: Marc Cleutjens).

Zonnige verkiezingsmarkt in Boxtel

Algemeen

Vertegenwoordigers van alle landelijke partijen die ook in Boxtel actief zijn, bemanden vrijdagochtend op de weekmarkt een kraam. Ze deelden folders en cadeautjes uit en gingen in gesprek met het publiek.

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen richtten CDA, D66, GroenLinks, PvdA en SP een kraam in in de Rozemarijnstraat. Onder zonnige weersomstandigheden was het goed toeven in het smalle straatje, waar veel passanten bereid waren van gedachten te wisselen met de politici. 

Veel plaatselijke raadsleden waren present, onder wie de voltallige CDA-fractie, het onlangs aangetreden raadslid Fons van Heesch (D66) en Nico Bulter (PvdA) en Dave van de Ven (SP). Bij GroenLinks maakten onder meer voorzitter Joost van der Pluijm, Jan Juffermans en Mirjam Bemelmans reclame voor de partij van lijsttrekker Jesse Klaver.

Opvallend was ook de aanwezigheid van enkele oud-politici. Onder hen onder meer de CDA-coryfeeën Cees van Hal, Wim van Erp en Pieter Springer. ,,Ik ben al zestien jaar uit de politiek, maar blijf de partij trouw", vertelde van Hal, die in Boxtel onder meer wethouder was. ,,Ik vind het leuk om op deze manier mee op campagne te gaan en met de mensen te praten." Voorspellingen durfden de meeste politici niet doen. ,,Ik ben benieuwd hoe we donderdagochtend wakker worden. Hopelijk niet met een kater", zei een van hen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 7 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 7 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 9 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 10 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 11 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 11 uur geleden
De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 13 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 13 uur geleden