De rockband Mama's Liquor opende Boer zoekt Band op het buitenpodium van café D'n Boer. (Foto: Albert Stolwijk).
De rockband Mama's Liquor opende Boer zoekt Band op het buitenpodium van café D'n Boer. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

Zinderende start Boer zoekt Band

Algemeen

Popfestival Boer zoekt Band beleeft dit weekend haar tweede lustrum en ging zaterdagavond van start met een schitterend optreden van Joia. De Boxtelse zangeres was de mystery guest die Guido van Eijk en Jeroen van Lier hadden gestrikt  voor de (besloten) opening van het evenement. Uitsluitend de beste muziekvrienden van het festival waren getuige van een indrukwekkend optreden in café D'n Boer aan de Corpus.

Daar werd het zaterdagavond allengs drukker. Vele honderden muziekliefhebbers dromden samen in de kleine, maar o zo gezellige kroeg. Of bevolkten de straat voor het café die twee dagen is afgesloten omdat er een groot podium staat. Daarop opende de rockband Mama's Liquor zaterdagavond het 'openbare' deel van de eerste festivaldag. Met ruige rocknummers, gezongen door een bevlogen zangeres, werden de dakpannen letterlijk en figuurlijk van café D'n Boer gespeeld.

Aansluitend trok Boxtelaar Patrick Hendriks het publiek naar binnen voor een overweldigende rockshow. Met zijn 'Seattle Tribute Project' nam hij het publiek aan de hand door dé grungestad van de USA. Op indrukwekkende wijze werd het werk van Nirvana, Soundgarden en Pearl Jam door de speakers geblazen. Hendriks verklapte dat het pas zijn eerste try-out was. Nou, die smaakt naar meer...

Met coverband Recover werd de eerste festivaldag van Boer zoekt Band zaterdagavond afgesloten. Zondag 14 mei zijn de podia vanaf 14.00 uur ingeruimd voor achtereenvolgens Angela's Project, Heaven Amigo, Dents & Friends, LIM, Mevrouw van Heck en de Antwerpse uitsmijter New Rising Sun. Bijzonder is het optreden van de supergroep 'In 10 jaar gevonden' die vanaf 17.00 uur optreedt. Meer dan twintig Boxtelse muzikanten beklimmen dan in wisselende samenstelling het buitenpodium voor een muzikale bloemlezing uit tien jaar Boer zoekt Band.

Het programma van Boer zoekt Band vind je op www.stichtingboerzoektband.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 22 minuten geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 1 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 2 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 3 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 3 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 5 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 7 uur geleden
Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 20 uur geleden