Met een lidmaatschap doneren leden van Brabants Centrum direct 20 euro van de 30 euro aan hun favoriete evenement in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel, Esch en Gemonde.
Met een lidmaatschap doneren leden van Brabants Centrum direct 20 euro van de 30 euro aan hun favoriete evenement in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel, Esch en Gemonde. Foto: Pål Jansen

Word lid en geef extra steun aan negen evenementen

Algemeen

Brabants Centrum wordt vandaag eenmalig huis aan huis bezorgd, samen met een flyer en aanmeldformulier om lid te worden. De stichting bestaat 75 jaar en wil dat minimaal nog zo'n zelfde periode volhouden. Mensen kunnen via een ingesloten flyer, maar ook op www.brabantscentrum.nl/jubileumaanbieding2019 een lidmaatschap afsluiten én daarmee twintig euro doneren aan hun favoriete evenement.

Wie nu lid wordt, betaalt voor de rest van het jaar dertig euro. Voor dat geld ontvangen mensen wekelijks op donderdag de papieren krant en daarnaast op dinsdag én donderdag de digitale editie. Met al het lokale nieuws, onafhankelijk en betrokken gebracht.

Tien euro van dat lidmaatschapsgeld wordt besteed aan onder meer druk- en bezorgkosten, de overige twintig euro bestemt Brabants Centrum voor een evenement dat het nieuwe lid zelf mag aanwijzen. Zij hebben daarbij de keuze uit Stapel op Sint, Bazaar Boxtel, Heilig Bloedprocessie, Jeugdvakantieweek Boxtel, kunst- en cultuurweek QQLQ, Boeremèrt Liempde, Lekker Lennisheuvel, SamenLoop voor Hoop Esch of de Lambertusdag Gemonde. Een mooi extraatje voor deze negen evenementen.

LEUKER MAKEN

Hoewel Brabants Centrum in de volksmond nog wel eens het Boxtels Krèntje wordt genoemd, dekt dat niet de lading van alles wat de stichting doet. Bij de oprichting in 1944 luidde het doel 'bijdragen aan de wederopbouw van de lokale samenleving'. En dat is de afgelopen 75 jaar eigenlijk niet veranderd. In de onlangs vernieuwde statuten staat nu dat de stichting 'op een positieve manier wil bijdragen aan een betrokken en levendige gemeenschap'. Nog steeds zonder winstoogmerk én dankzij steun aan veel evenementen in Boxtel, Liempde, Lennisheuvel, Esch en Gemonde.

Stichting Brabants Centrum blijft evenementen ondersteunen. Immers, initiatieven die onze dorpen nóg leuker maken, zijn enorm waardevol voor de samenleving. Of u nu met de (klein)kinderen het kasteel van Sinterklaas ontdekt, geniet van culinaire traktaties of lekker op een kleedje naar muziek wilt luisteren: er is in onze dorpen altijd een evenement te vinden dat bij u past.

Jaarlijks zijn honderden vrijwilligers in touw om deze evenementen te organiseren. Als lid van Brabants Centrum steunt ook u deze vele inwoners en kan de evenementenkalender weer gevuld worden met allerlei culturele, muzikale en feestelijke activiteiten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 18 minuten geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 3 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 5 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 6 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 7 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 21 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 21 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 23 uur geleden