Afbeelding
Peter de Koning

Wethouder wil verkeersplan later bespreken wegens PAS-uitspraak

Algemeen

De gemeenteraad zou volgens de agenda op dinsdag 27 augustus het nieuwe verkeersplan Move '31 bespreken. Maar verantwoordelijk wethouder Herman van Wanrooij wil dat uitstellen. Directe aanleiding vormt de uitspraak van de rechtbank over de geplande Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg (VLK) van 14 augustus.

De Raad van State oordeelde medio augustus dat onder meer het plan van de weg terug naar de tekentafel moest. Hoogstwaarschijnlijk lopen ook bouwprojecten zoals de Heem van Selis en Achter den Eijngel in Lennisheuvel vertraging op. Dit omdat in mei het Nederlandse stikstofbeleid, het Programma Aanpak Stikstof (PAS), van tafel werd geveegd door de hoogste bestuursrechter. Daarmee viel ook de juridische basis weg voor de plannen omtrent de VLK.

Over enkele maanden verwachten we meer duidelijkheid

Het project vormt een deel van het maatregelenpakket Programma Hoogfrequent Spoorvervoer. De dubbele overweg moet dicht, en daardoor wil Boxtel allerlei maatregelen treffen om het verkeer om het dorp te kunnen leiden. Onder meer door Ladonk met de Kapelweg te verbinden, kon die omleiding in de plannen worden gerealiseerd. Maar dat moet dus terug naar de tekentafel. Verkeerswethouder Van Wanrooij verwacht hierdoor forse vertraging van alle PHS-plannen, maar hij houdt desalniettemin vast aan de huidige opzet. ,,Op dit moment wordt onderzocht op welke wijze de bestemmingsplannen hersteld kunnen worden en welke procedures daarvoor noodzakelijk zijn. Over enkele maanden verwachten we hierover meer duidelijkheid te kunnen bieden", aldus de Boxtelse bestuurder.

Doordat het maatregelenpakket is uitgesteld, is het ook de vraag wat dit betekent voor alle verkeersstromen binnen Boxtel. En daar gaat Move '31 weer over. Van Wanrooij: ,,Hoewel ik ervan overtuigd ben dat wij PHS in relatie tot het PAS kunnen en zullen repareren, komt de behandeling van Move'31 dinsdag voor de raad wellicht wat te vroeg. Die indruk is inmiddels door de gesprekken die ik met alle fractievoorzitters heb gevoerd, bevestigd. Daarom adviseer ik dinsdag om dit punt van de agenda te halen." 

OP DE FOTO: De Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg moet uitkomen op overweg D'Ekker aan de Kapelweg. Door de uitspraak van de Raad van State, moeten ook andere verkeersplannen van Boxtel in de ijskast, waaronder het nog te vormen beleid Move '31. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 27 minuten geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 2 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 3 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 4 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 18 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 19 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 21 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 22 uur geleden