Afbeelding

Werkloze jongeren aan de slag na intensieve training

Algemeen

Twintig van de 24 werkloze jongeren die vastliepen bij het vinden van een baan zijn het afgelopen half jaar gestart bij een werkgever en/of met een nieuwe opleiding. Zij vonden hun baan door een intensief trainingstraject van tien weken bij WSD via de Werkacademie voor jongeren. Zij zijn daarmee niet meer afhankelijk van een uitkering. Omdat de training succesvol  blijkt, starten maandag 31 augustus twee nieuwe groepen waar tien jongeren aan deelnemen.

Met de Werkacademie biedt WSD een intensief trainingstraject om een passende baan en/of een opleiding te vinden. Dat vraagt om meer inspanningen dan het op orde maken van een curriculum vitae en het reageren op vacatures. ,,Onze nadruk bij het vinden van een baan ligt op het nemen van eigen verantwoordelijkheid. De deelnemers moeten het zelf doen. Wij ondersteunen met coaching en persoonlijke aandacht. En dat werkt ", aldus trainers Ingeborg de Kort en Sjoerd Eijkemans.

In de twee groepen die maandag 31 augustus starten, neemt een aantal jongeren deel.  ,,Het verschil in het trainen van jongeren met niet-jongeren zit hem in het feit dat jongeren nog alle kanten op kunnen en nog veel meer dromen hebben dan niet-jongeren. Het is aan ons om hen goed te begeleiden. Deelnemers krijgen bij ons heel veel persoonlijke aandacht en coaching. Zij moeten doelen stellen, keuzes maken en aan de slag gaan. We werken actiegericht ", vertelt Ingeborg verder. ,,Aan de slag gaan, betekent aan jezelf werken. Door middel van de Talentscan komt iemand er achter wat zijn of haar talenten zijn en hoe die ingezet kunnen worden. We kijken naar leerstijlen en bieden eyeopeners. Eenmaal op gesprek voor een baan moet de deelnemer een goed en authentiek verhaal hebben om de werkgever te laten zien dat hij de juiste kandidaat is." Sjoerd vult aan: ,,Het vinden van de baan en/of opleiding is te allen tijde het doel van de training. Iemand kan voor zichzelf als doel hebben om zelfstandig ondernemer te zijn over vijf jaar. Dat is mooi en dat mag, en om daar te komen heb je nú inkomsten voor nodig. Wij bieden de deelnemers daar alle mogelijke tools voor."  

De Werkacademie van WSD geeft al ruim drie jaar met succes trainingen aan uitkeringsgerechtigden. Sinds het begin van dit jaar zijn ook twee groepen met alleen jongeren samengesteld. Daarvoor werkt WSD intensief samen met de klantmanagers van gemeenten*. Die samenwerking is essentieel om cliënten naar werk te begeleiden en onafhankelijk van een uitkering te maken. Zij hebben het eerste contact met de uitkeringsgerechtigden en selecteren de mensen die in aanmerking komen voor de training want deelnemers moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen voordat ze deel kunnen nemen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 6 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 8 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 13 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 14 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 15 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46