Afbeelding
Foto: Harrie van den Berg

Wandelen met gids door cultuurhistorisch Boxtel

Algemeen

Iedereen zou wel eens willen dat hij terug in de tijd kon gaan. Tijdens de zomerrondleidingen van VVV Boxtel kan dat: elke woensdag- en donderdagavond wordt er een van de tien cultuurhistorische rondleidingen verzorgd door een gids. Op de laatste zondag van de maand is er ook een wandeling. 

De Molenroute laat deelnemers kennismaken met de vroegere economische bedrijvigheid die zich rond de Dommel heeft afgespeeld. Door deze rivier stond Boxtel al vroeg in verbinding met belangrijke steden. Tijdens deze rondleiding laten de gidsen bijzondere plekken en sporen uit het verleden zien. De tour start deze zondag, 28 juli, om 11.00 uur bij het VVV-kantoor aan de Markt 36 in Boxtel. De afstand is iets meer dan twee kilometer.

Woensdagavond 31 juli gaat de route langs kasteel Stapelen. De gids laat dan zien wat voor invloed de Heren van Boxtel hebben gehad, binnen en buiten het dorp. Zo hebben onder meer Willem van Oranje en Lodewijk XIV wel eens in het kasteel geslapen. Wie wil weten hoe de Heren ridders werden, kan woensdagavond om 19.00 uur aansluiten vanaf het VVV-kantoor op de Markt in Boxtel voor een tocht van zo'n 1,7 kilometer.

De route Naoorlogse Architectuur staat donderdagavond 1 augustus op het programma. De gids loodst de deelnemers langs karakteristieke gebouwen uit de jaren vijftig en geeft uitleg over de speciale architectuur. Deze tocht van drie kilometer start om 19.00 uur, ook bij het VVV-kantoor in Boxtel.

AANMELDEN

Mensen die zich willen aanmelden voor de wandelingen, kunnen dat doen bij het VVV-kantoor aan de Markt 36. Ook e-mailen kan: info@vvvboxtel.nl. Telefonisch is de VVV te bereiken via telefoonnummer: (0411) 68 54 43 of 06-22 56 20 01. De tochten duren een tot anderhalf uur. Deelname kost twee euro per persoon. Wie zich wil oriënteren op de andere routes, kan dit doen via de website: www.beleefboxtel.nl.

OP DE FOTO: Het vroegere pakhuis van de molen aan de Molenstraat in Boxtel is onderdeel van de Molenroute. (Foto: Harrie van den Berg).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Jan Hermens

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: jan.hermens@brabantscentrum.nl

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 3 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 5 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 10 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 11 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 12 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 23 uur geleden
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen gisteren
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46