Adri Dobbelsteen (links) en Toon Verhoeven waren tijdens de opschoondag aan de slag in de Vleutstraat in Liempde. (Foto: Annelieke van der Linden).
Adri Dobbelsteen (links) en Toon Verhoeven waren tijdens de opschoondag aan de slag in de Vleutstraat in Liempde. (Foto: Annelieke van der Linden).

Opschoonacties in Boxtel en Liempde

Algemeen

Door het hele land werden zaterdag opschoonacties gehouden waarbij buurtbewoners zwerfvuil opruimden en er samen voor zorgden dat straten en wijken er weer tip top in orde uitzagen. Ook in Boxtel en Liempde werden de handen volop uit de mouwen gestoken. 

De opschoondag in Boxtel werd zaterdagochtend afgetrapt aan de Fellenoord. Achter pompstation Texaco trok een aantal fanatieke vrijwilligers een waadpak aan om ook de sloten vrij te maken van zwerfafval. Ook in de Molenwijkseweg, Bosscheweg, Tongeren en rondom Hoogheem werd gewerkt. 

In Liempde organiseerde buurtvereniging Roderweg voor de zesde keer een opschoondag. Tien vrijwilligers waren opgedeeld in kleine groepjes en zorgden ervoor dat de Hamsestraat, Broekdijk en Vleutstraat weer 'afvalvrij' waren. ,,Er lijkt minder afval in de straten te liggen dan in voorgaande jaren", aldus Jan van der Heijden. Samen met Frans Roosen en Rutger Gerritsen was hij aan het werk in de Hamsestraat. ,,Een paar uurtjes werken in het zonnetje en dan hebben we ook nog eens een lekkere lunch in het vooruitzicht. Mooi toch", lachte het drietal. 

Buurtvereniging 't Bultje maakte van de opschoondag een feestelijke middag voor de buurt. Jong en oud ruimde afval op in de speeltuin aan de Corpus en omliggende straten, daarnaast werden activiteiten voor de jeugd georganiseerd, zoals een stoepkrijtwedstrijd. ,,Mensen maken wat schoon en ontmoeten tegelijkertijd hun buren", aldus bestuurslid Monique Breuer en Lori van der Heijden van de evenementencommissie. ,,Ook hebben we een prijsje voor de kinderen die het meeste zwerfvuil opruimen. Ze doen goed hun best!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Annelieke van der Linden

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 5 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 7 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 12 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 13 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 14 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid gisteren
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46