De mis op de botsautobaan is een van de bijzondere activiteiten tijdens kermis Liempde. Zaterdag begint het feestgedruis in het centrum van de dorpskern.
De mis op de botsautobaan is een van de bijzondere activiteiten tijdens kermis Liempde. Zaterdag begint het feestgedruis in het centrum van de dorpskern. Foto: Gerard Schalkx

Vijf dagen kermisplezier in Liempde

Algemeen

De kermis die zaterdagmiddag in het centrum van Liempde van start gaat, moet het vanaf dit jaar zonder de befaamde schuitjes doen. Een lunapark komt in de plaats van de luchtschommels op het Raadhuisplein. Bovendien staat het dorp vol van de attracties en krijgt de vorig jaar geïntroduceerde 'kerkmis' op de botsautobaan een vervolg. Per abuis werd in de krant van donderdag 3 augustus gemeld dat er dinsdag een vuurwerkshow plaatsvindt. Dat is niet het geval, alleen tijdens de kermis in Boxtel.

De kermis opent zaterdag om 15.00 uur met clown Erico. Voor het verrichten van de opening heeft hij echter nog hulp nodig. Kinderen die jonger zijn dan twaalf jaar kunnen zich hiervoor aanmelden door de pagina 'Kermis Liempde' te delen op Facebook en daarbij uit te leggen waarom de Liempdse kermis de leukste van de omgeving is. Voor de winnaar is een leuke prijs beschikbaar. Aansluitend op de act van de clown is er een heuse parade van ganzen die door het dorp paraderen. Deze duurt tot 17.00 uur.

De volgende dag houdt kapelaan Geoffrey de Jong wederom de bijzondere zondagsviering op de Liempdse botsautobaan, wat de vorige editie een voltreffer bleek. Dit jaar leidt hij de kermisdienst vanaf 11.00 uur.

Dinsdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur bezoekt de Liempdse Zonnebloem met circa zeventig gasten de kermis dankzij de medewerking van gemeente Boxtel, de kermisexploitanten en centrumhoreca. Later op de avond om 20.00 uur is de loterij. Wie het meeste kans wil maken op de prijzen, moet aan de bak: loten verkrijg je namelijk door kaartjes van attracties te kopen. Dat kan echter niet meer van de luchtschommels, die de bezoekers dit jaar moeten missen. Op het Raadhuisplein tegenover café Het Wapen van Liempde verrijst dit jaar een heus lunapark, een soort obstakelparcours. Daarnaast genieten kinderen van de bekende attracties: een met hoge snelheid ronddraaiende bank, de rupsbaan, de botsauto's, een draaimolen, de vliegtuigmolen, het lijntrekspel, de jackpot en de schietsalon gaan vast en zeker voor het nodige plezier zorgen.

Woensdag sluit de kermis af.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Pål Jansen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 27 minuten geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 2 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 17 uur geleden
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 18 uur geleden
Logo
Dit dodaarsje zwemt in een ven waar de nevel van de vroege ochtend nog boven hangt. De druppels verraden dat de vogel net boven is gekomen na een duik onder water. De kleinste futensoort van ons land broedt in de Kampina en houdt van beschutte oevers.
Scherp gehoor belangrijkste 'gereedschap' van een vogelaar Natuur & milieu 20 uur geleden
Straatmagazine Sammy schenkt aandacht aan plan voor gratis krantenabonnementen van Brabants Centrum.
Sociaal krantenabonnement krijgt aandacht in straatmagazine Sammy Economie 21 uur geleden
Van links naar rechts: Luc de Laat, Collin van Dijk, Cor van der Heijden, Hans de Reuver en Bas Raaimakers.
Judoka Collin van Dijk uit Liempde derde generatie met derde dan Sport 23 uur geleden
Logo
Wethouder Fred van Nistelrooij neemt de resultaten van de verkeersenquête in ontvangst uit handen Inger Klein (midden) en Sylvia Beerens.
Bewoners Kasteren zijn hardrijders beu Algemeen gisteren