Koningsdag in Gemonde. Een feest voor jong en oud(er). De jeugd komt 's ochtends aan bod, daarna zijn de voetbalvelden het domein van deelnemers aan het zes-tegen-zestoernooi van Irene. Op vrijdag 26 april vieren jongeren feest met DJ's uit eigen dorp.
Koningsdag in Gemonde. Een feest voor jong en oud(er). De jeugd komt 's ochtends aan bod, daarna zijn de voetbalvelden het domein van deelnemers aan het zes-tegen-zestoernooi van Irene. Op vrijdag 26 april vieren jongeren feest met DJ's uit eigen dorp. Foto: Gerard Schalkx, 2023.

Gemondenaren vieren Koningsdag op voetbalveld

Verenigingen

Sportpark De Laat aan de Kaal Hoefsteeg is overmorgen, zaterdag 27 april het epicentrum van Koningsdag in Gemonde. Daar kleurt alles die dag oranje. De eerste feestelijkheden vinden morgen al plaats, in een tent op het terrein van voetbalvereniging Irene. 

Net als vorig jaar houdt de voetbalclub met koningsnacht een DJ-Day met discjockeys uit eigen gelederen. Al doet de naam anders voorkomen, het festijn speelt zich ‘s avonds af; vanaf 20.00 uur. Diverse leden van Irene kruipen achter de draaitafel om de bezoekers te entertainen. De voorverkoop eindigde 23 april, aan de kassa op de avond zelf kost een ticket dertig euro.

KINDERSPELEN

Op 27 april zijn er ‘s ochtends vanaf 09.00 uur kinderspelen in sportpark De Laat. De leerlingen van basisschool Sint-Lambertus zijn hierover per brief geïnformeerd. Er staan luchtkussens en er zijn allerlei sportieve activiteiten. Nieuw dit jaar is een koffiehoek voor de ouders, zodat zij gezellig kunnen bijpraten terwijl hun kroost speelt. De spellenochtend eindigt om en nabij 12.00 uur. Om 12.30 uur begint vervolgens het zes-tegen-zestoernooi van Irene. Hieraan doen jeugd-, mannen- én vrouwenteams mee.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Jan Hermens

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur: jan.hermens@brabantscentrum.nl

Logo
Ouderen genieten van een versbereide maaltijd in eetpunt Elisabethsdael.
Eetpunt wil breder publiek trekken Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen 10 uur geleden
Logo
Het schrijn met daarin de Heilig Bloeddoek wordt op de zondag na Pinksteren door de Boxtelse straten gedragen.
Vrije Tribune: Bloedwonder en vaderlandse geschiedenis Opinie 13 uur geleden
Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 15 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 17 uur geleden
Logo
Campinggasten van BlueWoods maken een rondje Boxtel per kano. Ze varen hier nabij De Strodekker in de wijk Oost.
Portrait of a River: Amerikaanse documentaire over Dommel Natuur & milieu 2 mei, 17:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag: alle kopij eerder aanleveren Algemeen 2 mei, 15:21
Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde.
Ontdek de drie kerken in Liempde MuBo 10 jaar 2 mei, 13:13