Afbeelding
Foto: Désiré van Laarhoven

Terug in d´n Ted en SPPiLL werken samen

Algemeen

Rob Dito, bestuurslid van Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) en voorzitter Paul Saris en secretaris Leo Huibers van Terug in d'n Ted ondertekenden gisteren in de herenkamer van D'n Liempdsen Herd een intentieverklaring. De twee organisaties, die zich beiden op eigen wijze inzetten voor het bewaren en tonen van cultureel erfgoed van Liempde en Het Groene Woud, gaan nauw samenwerken.

,,Eigenlijk werken we al volop samen op basis van vertrouwen. En daarmee kom je een heel eind", vertelt Saris. ,,Maar het is goed om het officieel te bekrachtigen." Op het terrein achter D'n Liempdsen Herd aan de Barrierweg, dat een bezoekerscentrum moet worden voor toerisme in Het Groene Woud en Liempde, wil Terug in d'n Ted een veldschuur bouwen waar ze hun materialen kunnen opslaan én laten zien aan het publiek. ,,Terug in d'n Ted laat zich nu vooral zien tijdens de Boeremèrt en de Oldtimerdag, straks gaan we een aantal keren per jaar de deuren van onze veldschuur openzetten en evenementen organiseren op en rond het erf van de boerderij. We willen mensen zo deelgenoot maken van oude materialen en gebruiken. Dat doen we met een spannend verhaal, daar zitten we niet verlegen om", grapt Saris. Dito is content met de plannen. ,,D'n Liempdsen Herd is niet exclusief voor enkele leden van SPPiLL, maar bedoeld voor de hele gemeenschap."

Op het erf worden ook nog een bakhuis en een klompenmakerswerkplaats gerealiseerd. Terug in d'n Ted regelt de bouw van de veldschuur zelf met vrijwilligers en hoopt in oktober de schuur klaar te hebben. (Foto: SPPiLL).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 1 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 2 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 2 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 3 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 5 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 7 uur geleden
Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 20 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 22 uur geleden