Afbeelding

Start feestweek Walnoot met spelcircuit

Algemeen

Gemeenschapshuis De Walnoot is al vijftig jaar de huiskamer van de wijk Selissenwal. Om die mijlpaal te vieren is een feestweek op touw gezet die vrijdag 29 mei van start ging met een feestdag voor de jeugd. Tot en met zaterdag 6 juni zijn er dagelijks festiviteiten in het wijkgebouw aan de Reginahof.

Zaklopen, badeendjes in emmers gooien en rennen op een springkussen met bungeekoord. De boven- en benedenverdieping van De Walnoot is vrijdagochtend en -middag omgetoverd tot een groot spelletjescircuit, geregeld door Buurtsport Boxtel. 161 leerlingen van de Prinses Amaliaschool namen vol enthousiasme deel aan alle spelletjes. ,,We willen er een feestweek voor mensen van alle leeftijden en de verenigingen die gebruikmaken van De Walnoot", aldus vrijwilliger Peter van den Hout, lid van de feestcommissie. ,,Deze aftrap, het spelcircuit, is veelbelovend voor de rest van de feestweek." In eerste instantie zou ook de Molenwijkschool deelnemen aan het evenement, maar de school haakte om organisatorische redenen af.

Vrijdagavond wordt een alcoholvrije discoavond gehouden voor de jeugd van 12 tot en met 18 jaar met muziek van deejay Stefan. De lokale volkszangers Tim Schalkx en Jordy van den Boer zetten samen met hun Gestelse collega Kapalone zaterdag 30 mei De Walnoot op zijn kop. DJ Crew zorgt voor de muzikale omlijsting van het Hollandse repertoire. Boxtel's Harmonie verzorgt zondag 31 mei vanaf 11.00 uur een koffieconcert met Spaanse en Zuid-Amerikaanse muziek. Vanaf 13.00 uur speelt ouderenorkest Da Capo dat wekelijks in De Walnoot repeteert; aansluitend betreedt de Beyersland Kapel uit Lennisheuvel het podium.

Ook volgende week staan allerlei activiteiten op de rol, zoals een biljarttoernooi, rik- en jokeravond, eucharistieviering, kienactiviteit en receptie. Het volledige programma is te lezen in de editie van Brabants Centrum van donderdag 28 mei.

Kijk voor meer foto's van de basisschoolactiviteit op de Facebookpagina van Brabants Centrum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 8 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 8 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 10 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 11 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 11 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 12 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 14 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 16 uur geleden