Afbeelding

Spoorzone Boxtel in de etalage

Algemeen

De gemeente Boxtel meldt dat steeds meer ondernemers interesse tonen in een bedrijfskavel in deze gemeente. De verkoop van kavels op bedrijventerrein Vorst A loopt goed; er zijn nog twee kavels te koop en daarvoor bestaat belangstelling. Op Ladonk is ruime keuze in diverse bedrijfskavels, met name in de spoorzone.

De kavels op Ladonk liggen in de zogeheten spoorzone aan de Van Salmstraat en op een divers samengesteld terrein waar verschillende branches zijn vertegenwoordigd.

Volgens de gemeente Boxtel heeft de belangstelling voor bedrijfskavels te maken met de gunstige ligging van de gemeente nabij het NS-station en in de Brabantse stedendriehoek. Ook ondernemers die niet uit Boxtel komen, melden zich als belangstellende.

,,Boxtel bruist van de initiatieven", reageert wethouder Eric van den Broek op deze ontwikkeling. ,,De gemeente heeft prima contacten met de Service Portal Industrial Network (SPIN, voormalig WeB – red.) en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij. Samen proberen wij het beste uit bedrijventerrein Ladonk te halen."

In 2015 is ruim 12.600 vierkante meter aan bedrijfsgrond in Boxtel verkocht en 550 vierkante meter op Daasdonk in Liempde. De gemeente verwacht dat na wat extra promotie ook de kavels op Ladonk op de nodige interesse mogen rekenen. ,,De spoorzone is een aantrekkelijke omgeving voor zowel nieuwe als bestaande bedrijven tot milieucategorie 3", zo wordt gesteld.

De gemeente en SPIN willen graag in contact komen met ondernemers om de plannen voor de invulling van de spoorzone te bespreken. ,,De kavels liggen allemaal gunstig, direct naast het station en te midden van een diversiteit aan branches. De indeling van de kavels is in overleg met de gemeente te bepalen. Er is veel mogelijk', zegt SPIN-voorzitter Henk Wagenaars.

Wie een compleet beeld wil krijgen van bedrijventerrein Ladonk, kan kijken naar een fragment in het programma woontips of kijken op www.bedrijvenloketboxtel.nl. (Archieffoto: Brabants Centrum).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 8 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 10 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 12 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 13 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 14 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 16 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 27 mrt, 17:00
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 27 mrt, 15:30