Bjorn Heerkens en Sparky. (Foto: Peter de Koning).
Bjorn Heerkens en Sparky. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Groot verdriet om verlies Sparky

Algemeen

Update:Tijdens een fietstochtje met zijn dwergteckel Sparky werd Bjorn Heerkens vorige week aangereden door een onoplettende fietser. Die had meer oog voor zijn smartphone dan andere weggebruikers, raakte Bjorns transportfiets en reed door. Sparky zat in de laadbak en werd door de valpartij gelanceerd. De achterpootjes van het hondje waren gebroken en zaten in het gips. Ondanks alle goede zorgen overleed Sparky zondag aan complicaties die ontstonden als gevolg van de vele medicijnen.

Het ongeval vond plaats op het fietspad langs de Bosscheweg waar de appende fietser in aanraking kwam met Bjorns fiets. Tijdens de valpartij kwam Sparky klem te zitten tussen het frame en de spaken van de fiets. Het lukte Bjorn niet om zijn huisdier te bevrijden; hij riep om hulp en die werd geboden door Marit en Bram Klein. Samen met hen slaagde Bjorn erin om Sparky uit zijn benarde positie te bevrijden, maar de gang naar de dierenarts was noodzakelijk. Die constateerde dat beide achterpootjes van het zeven maanden oude dwergteckeltje gebroken waren. ,,Een breuk is erg gecompliceerd waardoor een operatie noodzakelijk was", vertelde Bjorns zus Romy eerder. ,,Het bot is met zeven plaatjes aan elkaar gezet."

De familie Heerkens hoopt dat fietsers beter opletten en tijdens het rijden stoppen met het gebruiken van de smartphone. De kosten van de operatie zijn fors en dat komt allemaal door een fietser die alleen aandacht had voor zijn telefoon, zo stelt de familie. Bjorn raakte trouwens niet ernstig gewond bij de valpartij; hij heeft alleen last van een gekneusde duim. En de appende fietser? Die is doorgereden...

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 8 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 9 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 10 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 11 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 11 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 12 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 14 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 16 uur geleden