Zangduo De Dorini's verhoogde de feeststemming tijdens het Snertconcert. (Foto: Daisy Renders).
Zangduo De Dorini's verhoogde de feeststemming tijdens het Snertconcert. (Foto: Daisy Renders).

Smullen van kolder, klets en klanken

Algemeen

UPDATE - De inwoners van Lennisheuvel hebben twee avonden uitbundig plezier beleeft tijdens het 34e Snertconcert van de Beyersland Kapel. Met tal van gastartiesten schotelden de muzikanten in gemeenschapshuis Orion een kolderieke show voor. 

De hoogzwangere Mathilda (Imca Strik) en de politiek incorrecte Handig Harrie (Toon van Krieken) leidden de bezoekers op komische wijze door het avondvullend programma dat vrijdag werd bezocht door onder meer burgemeester Mark Buijs en wethouder Peter van de Wiel, maar ook door prins Peer d'n Twidde en zijn gevolg. Namens de organiserende blaaskapel zette zijne doorluchtige hoogheid Kees van de Loo in het zonnetje die 33 jaar zijn creatieve bijdrage levert aan het jaarlijkse festijn. Prins Primus van het Liempdse Ploegersland bezocht met zijn gevolg de voorstelling op zaterdag. Hij onderscheidde Michel Geilfus namens de muzikanten voor zijn inzet voor Lennisheuvel met de Gouw Ert. 

Zoals gebruikelijk fungeerde een snertkittel als buutton waarin onder meer Ad Hoevenaars, Bart Ketelaars, Harmen Kuppens en Rien Bekkers met grappen, grollen en gevatte woordspelingen van zich lieten horen. Daarnaast onder meer bijdragen van Zenia Faial Morais, begin december nog op tv te bewonderen in het programma Playback Je Gek, en De Vijf Zalligheden. Verkleed als 'keurschlager' zongen dit kwintet op melodieën van Duitse meezingers komisch allerlei lokale voorvallen.  Mart Strik en Jorn Kattevilder traden als de Topbers voor het voetlicht een feestduo De Dorini's zette de boel als vanouds op zijn kop met hun aanstekelijke carnavalsliedjes. 

Naast dit alles was er natuurlijk veel muziek te beluisteren door de Beyersland Kapel zelf, want dat is immers sinds 34 de basis van het Snertconcert. Én het publiek smulde van de erwtensoep; nóg zo'n onmisbaar element van de Lennisheuvelse zittingavond. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar henk.van.weert@brabantscentrum.nl

Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 2 uur geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 20 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 22 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 19 apr, 09:00
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 apr, 07:00
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29