Directeur-bestuurder Ton Kreijnen van schoolbestuur Sint-Christoffel. (Foto: Peter de Koning).
Directeur-bestuurder Ton Kreijnen van schoolbestuur Sint-Christoffel. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Sint-Christoffel wil fuseren

Algemeen

Schoolbestuur Sint-Christoffel in Boxtel, waarbij zeven basisscholen én een school voor speciaal basisonderwijs zijn aangesloten, onderzoekt de mogelijkheden om te fuseren met haar evenknie Leijestroom, die scholen heeft in Vught, Heusden en 's-Hertogenbosch. Directeur-bestuur Ton Reijnen van Sint-Christoffel heeft daarvoor maandag 13 november een intentieverklaring ondertekend met Bram van Ek van Leijestroom. 

Het overkoepelende schoolbestuur in Boxtel heeft 160 medewerkers; de Vughtse stichting twintig meer. Dagelijks werken zij op zeventien locaties aan de toekomst van 3500 jonge mensen. Beide instellingen onderzoeken óf en hóe ze tot een verdergaande samenwerking kunnen komen. De besturen willen per 1 januari 2019 fuseren.

In samenspraak met onder meer de toezichthouders, directie, ouders en medewerkers in de beide gemeenschappelijke medezeggenschapsraden wordt .a. onderzocht wat daarvan de gevolgen zijn. Het (tussentijds) resultaat zal te zijner tijd ook worden voorgelegd aan diverse anderen, waaronder de colleges van B. en W. van de betrokken gemeenten en de Nationale Katholieke Schoolraad (NKSR). De beide besturen laten zich in dezen adviseren door profielorganisatie Verus, de vereniging voor het katholiek en christelijk onderwijs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 5 minuten geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 1 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 15 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 17 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 18 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 20 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 21 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 23 uur geleden