Yvonne Langenhoff voert vanaf 7 juni op veertien momenten de poppenkastvoorstelling De Toverketting op voor basisscholen. (Foto: Peter de Koning).
Yvonne Langenhoff voert vanaf 7 juni op veertien momenten de poppenkastvoorstelling De Toverketting op voor basisscholen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Poppenspel in Bon Salon

Algemeen

Burgemeester Mark, bode Warhoofd, boef Bas, Tieske, kikker, de heks én Jas de Keistamper. Zij hebben allemaal een rol in de spannende poppenkastvoorstelling die vanaf 7 juni op veertien momenten wordt getoond aan de kleuters van Boxtelse basisscholen in spiegeltent Bon Salon.

Vorig jaar kwamen honderden kinderen naar spiegeltent Bon Salon waar ze werden voorgelezen uit het boek 'Reus Jas helpt een handje'. Om de jongste jeugd opnieuw naar kasteelpark Stapelen te trekken, kwamen stichting Boxtel Vooruit en culturele marktplaats CultuurBox op het idee een poppenkastvoorstelling te organiseren waarin de 'vriendelijke reus' opnieuw een rol speelt. Scholen kunnen zich aanmelden voor één van de momenten waarop de voorstelling wordt aangeboden. Vervolgens krijgen ze een lespakket met een korte inleiding en de liedjes die in het poppenspel voorbijkomen.

De jongste leerlingen van de Prinses Amaliaschool hadden geluk: zij kregen woensdagochtend de try-out te zien. Vol enthousiasme en met vele verschillende stemmetjes vermaakte de Boxtelse Yvonne Langenhoff de ruim veertig kleuters van de Prinses Amaliaschool. Het was de eerste keer dat ze de poppenkastvoorstelling 'De Toverketting' voor publiek speelde.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 18 mei.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 13 minuten geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 43 minuten geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 2 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 4 uur geleden
Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 18 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 19 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 21 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu gisteren