Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Politie vat harddrugsdealer in de kraag

Algemeen

De politie heeft donderdagavond een Boxtelaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht in harddrugs te handelen. De man werd op heterdaad betrapt toen hij drugs probeerde te verkopen op straat. De gemeente onderzoekt of zijn woning drie maanden gesloten kan worden. 

Agenten kwamen de man op het spoor door een anonieme tip. De Boxtelaar zou vanuit zijn woonruimte aan Fellenoord handelen in harddrugs. Tijdens het onderzoek zag de politie de verdachte aan de Vic. Van Alphenlaan, Fellenoord en aan de Grote Beemd drugs verkopen. Kort voor negen uur 's avonds kon de verdachte opgepakt worden aan de Burgakker. Ook de kopers zijn gearresteerd. Dat zijn een 48-jarige man uit Schijndel, een 53-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch en twee mannen van 49 en 32 jaar oud uit Boxtel. Bij drie van hen vond de politie gebruikershoeveelheden harddrugs. Die kopers werden verhoord en in vrijheid gesteld. De 32-jarige verdachte werd op heterdaad betrapt tijdens een transactie. Hoewel er op zijn persoon geen harddrugs werd gevonden, zit hij nog vast voor verder onderzoek. 

In de woning van de drugshandelaar werden diverse bolletjes harddrugs en gripzakjes met drugs gevonden. Ook werden twee ampullen met een nog onbekende vloeistof in beslag genomen. Tijdens zijn aanhouding gooide de Boxtelaar vier bolletjes en een gripzakje met drugs weg. Alle aangetroffen drugs zijn in beslag genomen, de verdachte zit vast tijdens het verdere onderzoek. 

Burgemeester Mark Buijs onderzoekt of de woning van de verdachte voor drie maanden gesloten kan worden op basis van de Wet Damocles. Daarin worden drugspanden voor een langere periode verzegeld om zo criminelen dwars te zitten. Buijs: ,,Veiligheid in Boxtel, dat doen we met elkaar. Dit is hier een schoolvoorbeeld van. Een inwoner ziet iets en tipt de politie, die doet haar werk met succes. Vervolgens kijk ik als burgermeester of ik de loop van criminelen naar het pand kan stoppen door het drie maanden te sluiten. Door zo samen te werken geven we niet alleen een heel duidelijk signaal af, maar zetten we criminelen ook daadwerkelijk de voet dwars."

De politie benadrukt dat de bestrijding van de lokale drugshandel haar volle aandacht heeft. Inwoners van Boxtel die vermoeden dat er in hun buurt of wijk in drugs wordt gehandeld kunnen bellen met 0900-8844. Anoniem melden kan ook via telefoonnummer 0800-7000. (Foto: Albert Stolwijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 11 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 12 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 13 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 14 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 14 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 15 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 17 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 19 uur geleden