Rick Udo (rechts) helpt buurtbewoner Juan op de smalle en ongelijke stoep op de hoek Robert Schumanlaan/Puccinistraat. Hij zou graag zien dat de plataan wordt gerooid. (Foto: familie Udo).
Rick Udo (rechts) helpt buurtbewoner Juan op de smalle en ongelijke stoep op de hoek Robert Schumanlaan/Puccinistraat. Hij zou graag zien dat de plataan wordt gerooid. (Foto: familie Udo). Foto: Rick Udo

Plataan blijkt sta-in-de-weg...

Algemeen

Al sinds de herinrichting van de Robert Schumanlaan begin deze eeuw is het hem een doorn in het oog: het smalle trottoir vlak bij zijn woning op de hoek van de Albinonistraat. Omdat op die plek ook nog eens de stoeptegels erg ongelijk liggen, is het een gevaarlijke plek. Rick Udo zou graag zien dat de plataan die er staat, wordt gerooid.

,,Met name oudere mensen die op een rollator aangewezen zijn, durven er niet meer langs. Zeker niet nu het najaar is en er veel bladeren op de grond liggen en het bij het nat weer glad is. Maar ook met een kinderwagen is het een vervelende hindernis. Je bent eigenlijk genoodzaakt om de rijbaan op te lopen. Levensgevaarlijk", vertelt Udo. Deze week hielp hij buurtbewoner Juan. ,,Ik zag hem voorbij schuifelen met zijn rollator en even daarna liep hij weer terug. Ik liep naar buiten en vroeg wat er aan de hand was. Juan durfde er niet langs, bang dat hij zou vallen. Doordat ik hem begeleidde, lukte het uiteindelijk wel, maar het is eigenlijk te gek voor woorden dat het zo moet."

Udo kaartte het probleem jaren geleden al aan: ,,Toen was Wim van Erp nog wethouder en die beloofde om de boom die hier midden op de stoep staat weg te laten halen. Op een gegeven moment is zelfs met verf een kruis op de stam gekalkt, maar de plataan is nooit gerooid. Misschien zijn ze bij de gemeente tot een ander inzicht gekomen, maar rooien is écht de enige oplossing."

Dit artikel verscheen donderdag 25 oktober in de papieren editie van Brabants Centrum. Daarin werd abusievelijk vermeld dat de plataan op de hoek van de Puccinistraat staat. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 42 minuten geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 1 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 2 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 4 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 19 uur geleden
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 21 uur geleden
Logo
Dit dodaarsje zwemt in een ven waar de nevel van de vroege ochtend nog boven hangt. De druppels verraden dat de vogel net boven is gekomen na een duik onder water. De kleinste futensoort van ons land broedt in de Kampina en houdt van beschutte oevers.
Scherp gehoor belangrijkste 'gereedschap' van een vogelaar Natuur & milieu 22 uur geleden
Straatmagazine Sammy schenkt aandacht aan plan voor gratis krantenabonnementen van Brabants Centrum.
Sociaal krantenabonnement krijgt aandacht in straatmagazine Sammy Economie gisteren