Peter van de Wiel stopt na de verkiezingen als wethouder van de gemeente Boxtel. Sinds 2010 maakte hij namens Combinatie95 deel uit van het college van B en W.
Peter van de Wiel stopt na de verkiezingen als wethouder van de gemeente Boxtel. Sinds 2010 maakte hij namens Combinatie95 deel uit van het college van B en W. Foto: Peter de Koning, 2018

Peter van de Wiel stopt als wethouder

Algemeen

Peter van de Wiel heeft vandaag de leden van zijn partij Combinatie95 via e-mail laten weten dat hij zich in aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen niet meer beschikbaar stelt als wethouderskandidaat. Vanaf 2010 maakte hij deel uit van drie achtereenvolgende colleges van B en W. ,,Ik wil niet verkleven met de bestuurszetel."

Liempdenaar Van de Wiel is sinds 1998 politiek actief. Het besluit om te stoppen heeft hij eerder kenbaar gemaakt aan zijn partijbestuur. Gisteren zou hij de overige leden van Combinatie95 informeren tijdens een partijvergadering, maar die werd afgelast vanwege het coronavirus. ,,Ik ga natuurlijk nog elke dag super gemotiveerd door tot mijn definitieve afscheid op 1 januari 2021." Op die datum treedt de gemeentelijke herindeling in werking en komt het dorp Esch bij de gemeente Boxtel.  

De wethouder heeft vandaag ook zijn collega-wethouders én burgemeester Ronald van Meygaarden over zijn aanstaande vertrek geïnformeerd. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 37 minuten geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 3 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 4 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 18 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 20 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 21 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 23 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur gisteren