Door het zonenummer van de parkeerautomaat in te tikken via een app op hun smartphone, kunnen automobilisten nu ook in Boxtel betalen zonder contant geld of bankpas. (Foto: Henk van Weert).
Door het zonenummer van de parkeerautomaat in te tikken via een app op hun smartphone, kunnen automobilisten nu ook in Boxtel betalen zonder contant geld of bankpas. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert.

Parkeergeld voldoen via mobieltje

Algemeen

Parkeergeld betalen via een app op je smartphone. Dat kan sinds deze week ook in Boxtel. Vooraf inschatten hoe lang je de auto wilt laten staan, is niet meer nodig. 

Begin deze maand werd op parkeerterrein Prins Hendrik nabij de Zwaanse Brug een proef met blauwe zone gestopt en werd de parkeermeter weer in werking gesteld. Sinds 10 juli hoeven daar geen muntjes meer in de automaat te worden geworpen en kun je met het vijfcijferige nummer van de parkeermeter betalen via app als Parkmobile of YellowBrick.

Het college van B en W van Boxtel nam het besluit om parkeergeld via een mobieltje te betalen op aandringen van de gemeenteraad. Zo'n honderd gemeenten gingen Boxtel daarin voor. Het biedt automobilisten betaalgemak en is klantvriendelijk, motiveert het college haar besluit. Ook verwacht het op een hogere betalingsbereidheid voor parkeren. ,,Tegelijkertijd worden kosten aan pintransacties en geldlediging en -verwerking lager en is de kans op storingen aan parkeerautomaten kleiner door minder gebruik ervan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 25 minuten geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 2 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 3 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 3 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 4 uur geleden
De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 5 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 6 uur geleden
Logo
Han Swinkels, voorzitter van de hockeyclub en lid Merijn Simons ondersteunen de actie van harte.
Hockeyclub MEP betrekt kinderen uit arme gezinnen bij sport Sport 7 uur geleden