Aannemingsbedrijf Jan van den Boomen uit Liempde is deze week gestart met vernieuwing van het wegdek in het laatste deel van de Baanderherenweg. (Foto: Peter de Koning).
Aannemingsbedrijf Jan van den Boomen uit Liempde is deze week gestart met vernieuwing van het wegdek in het laatste deel van de Baanderherenweg. (Foto: Peter de Koning).

Nieuw wegdek Baandervrouwenlaan

Algemeen

Twee jaar nadat het grootste deel van de Baandervrouwenlaan opnieuw werd ingericht, gaat ook het laatste deel van het wegdek op de schop. Deze week zijn in opdracht van de gemeente Boxtel de klinkers verwijderd tussen de Parkweg en de Poolsestraat. Medio oktober gaat de Liempdse aannemer Jan van den Boomen aan de slag op het laatste deel tot aan de Bosscheweg.

Bij reconstructie van de Baandervrouwenlaan in 2014 werd het deel vanaf de Parkweg uiteindelijk niet in de plannen opgenomen. Bij die eerdere werkzaamheden werd ook de riolering vernieuwd, maar dat is op het wegvak dat nu onder handen wordt genomen niet nodig, meldt projectleider Peter van den Oetelaar van de gemeente Boxtel. ,,We volstaan met de vernieuwing van de bestrating. De klinkers worden vervangen door nieuwe betonstenen. Bovendien worden de fietsstroken verbreed. De verkeersremmer keert ook weer terug." De eikenbomen in de berm zijn ingepakt om beschadiging te voorkomen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 1 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 2 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 5 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 6 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 20 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 22 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 23 uur geleden