BoxRuba, hier tijdens Boer zoekt Band van vorig jaar, treedt zaterdag 22 april op tijdens de eerste editie van Boxrock. Het festival in jongerencentrum B-Town gaat om 19.30 uur van start; een halfuur eerder gaan de deuren open. (Foto: Peter de Koning).
BoxRuba, hier tijdens Boer zoekt Band van vorig jaar, treedt zaterdag 22 april op tijdens de eerste editie van Boxrock. Het festival in jongerencentrum B-Town gaat om 19.30 uur van start; een halfuur eerder gaan de deuren open. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Nieuw: festival Boxrock in B-Town

Algemeen

Jongerencentrum B-Town aan de Baroniestraat vormt zaterdag 22 april vanaf 19.30 uur het decor voor het nieuwe evenement Boxrock. Tijdens dit kleine festival kan het publiek op één avond kennismaken met verschillende bands die Boxtel te bieden heeft. Zowel in de grote zaal van B-Town als het café van het jongerencentrum staan artiesten gepland. 

Big Lake Tiny, een alt-pop-country band waarvan de bekende Boxtelse drummer Michel Geelen deel uitmaakt, trapt af om 20.00 uur. Na een jaar songteksten schrijven, repeteren en enkele optredens, dook de band onlangs de studio in. Een EP met vijf nummers verschijnt dit jaar. Vervolgens is het een uur later de beurt aan Premium, de vijfkoppige band die grotendeels uit Boxtelaren bestaat en repeteert in Liempde. Premium speelt vooral songs uit de grunge- en rockbeweging uit het begin van de jaren negentig.

Barabas, dat onder aanvoering van Sander Blom is ontstaan uit de Boxtelse band Fahrenheit Twins, brengt om 22.00 uur Nederlandstalige indie folk ten gehore. Het debuutalbum 'Blauw Verzet', voor de liefhebber van bands als Elbow, The National en Mumford & Sons, verschijnt ergens dit jaar. De bekende indierockband BoxRuba, die bekend staat om zijn energieke liveshows en medio 2015 aan populariteit won met de rockversie van 'Lean On' van Major Lazer, sluit Boxrock af.

In het café van B-Town worden veelal akoestische optredens opgevoerd tijdens Boxrock. De organisatie zocht contact met Kornelis Lievense van Muzebox Cultuureducatie Boxtel en hij zorgde voor jong lokaal talent: Judith Kruidenier, Carmen Swinkels, Jules Heesbeen, Bruno Rats, Pim Lavaleije, Max Denteneer en Max Breuer. De bekende Boxtelse singer-songwriter Dennis Wels sluit samen met drummer Richard Schuurs de sessies in het B-Town-café af.

De toegangsprijs bedraagt 2 euro.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 41 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 56 minuten geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 1 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 4 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 5 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 19 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 21 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 22 uur geleden