Burgemeester Mark Buijs (links) was informateur in het proces dat moest leiden tot een nieuw bestuur van Waterschap De Dommel. Op 29 april gaat watergraaf Peter Glas aan de slag met een nieuw bestuur. Tijdens de verkiezingen brachten ze samen hun stem uit. (Foto: Peter de Koning).
Burgemeester Mark Buijs (links) was informateur in het proces dat moest leiden tot een nieuw bestuur van Waterschap De Dommel. Op 29 april gaat watergraaf Peter Glas aan de slag met een nieuw bestuur. Tijdens de verkiezingen brachten ze samen hun stem uit. (Foto: Peter de Koning).

Nieuw bestuur voor Waterschap De Dommel

Algemeen

Het nieuwe dagelijks bestuur van Waterschap De Dommel zal bestaan uit leden van Water Natuurlijk, CDA, VVD en de fractie Ongebouwd (landbouw). Dat heeft het waterschap vrijdagochtend bekendgemaakt.

Op 29 april worden de nieuwe leden benoemd en wordt het akkoord vastgesteld. En het bestuursakkoord is in concept klaar. Hiermee zit het werk van informateur Mark Buijs, de burgemeester van Boxtel, erop.

Het doel van informateur Buijs was om snel tot een breed gedragen akkoord te komen en te onderzoeken welke partijen de komende bestuursperiode in het dagelijks bestuur de kar kunnen trekken. ,,Het was een interessant proces", reageerde Buijs vrijdag. ,,Ik hoop en verwacht dat alle leden de komende vier jaar met elkaar en met respect vóór elkaar het waterschap zullen besturen. Het is zeker nodig om alle zeilen bij te zetten, want er ligt een grote opdracht."

Water Natuurlijk (6 zetels), CDA (5), VVD (4) en Ongebouwd (3) zijn er samen uitgekomen om de dagelijkse leiding op zich te nemen. Samen vertegenwoordigen ze 18 zetels van de in totaal 30 zetels van het algemeen bestuur. De fracties hebben leden voorgedragen om zitting te nemen in het dagelijks bestuur. De beoogde leden worden door een extern bureau getoetst op integriteit en op 29 april in een openbare vergadering van het algemeen bestuur benoemd

Het bestuursakkoord is in concept gereed. Het is een akkoord op hoofdlijnen. Alle partijen hebben op 9 april in een informele en openbare bijeenkomst hun aanvullingen op het bestuursakkoord gegeven. Deze worden verwerkt in een akkoord dat ook op 29 april wordt behandeld. Dan wordt duidelijk of alle partijen het akkoord letterlijk en figuurlijk kunnen onderschrijven. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 14 minuten geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 2 uur geleden
Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 15 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 17 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 19 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 21 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur gisteren
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur gisteren