Beeld van de reconstructie van de moord op de Syriër in Esch. De man werd in november vorig jaar dood aangetroffen in Sparrenrijk. (Foto: Albert Stolwijk).
Beeld van de reconstructie van de moord op de Syriër in Esch. De man werd in november vorig jaar dood aangetroffen in Sparrenrijk. (Foto: Albert Stolwijk).

Moordonderzoek in Esch

Algemeen

De politie verrichtte vrijdag uitgebreid onderzoek in de dorpskern van Esch. Tijdens het onderzoek werd een reconstructie gemaakt van de moord op een Syrische inwoner van het dorp, die in november dood werd aangetroffen in het Boxtelse bos Sparrenrijk.

Politie en justitie wilden tijdens de reconstructie in beeld brengen wat zich in de woning van de Syriër heeft afgespeeld. Het stoffelijk overschot van de man werd brandend aangetroffen in Sparrenrijk. Een week na de lugubere vondst werd duidelijk dat het om de man uit Esch ging; hij werd door dorpelingen herkend naar aanleiding van foto's die op televisie werden vertoond in opsporingsprogramma's.

Momenteel verdenkt justitie een Syrische plaatsgenoot van het slachtoffer, die inmiddels een bekentenis heeft afgelegd. Onderzocht wordt echter of de echtgenote van de dode ook iets met de zaak te maken heeft. Ze had een verhouding met de verdachte en verzuimde haar verdwenen echtgenoot als vermist op te geven. De verdachte geeft aan dat hij alleen heeft gehandeld en dat zowel echtgenote als drie kinderen sliepen in de woning.

Volgens verschillende media waren zowel de verdachte als de echtgenote van het slachtoffer bij de reconstructie aanwezig. De politie was met groot materieel uitgerukt naar Esch. De onderzoeksplek was met rood-witte linten afgezet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 8 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 9 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 10 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 11 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 12 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 12 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 14 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 16 uur geleden