Afbeelding

Maestro's dirigeren Concordia

Algemeen

Tijdens zijn opleiding aan de Pabo leerde hij de tekst en melodietjes van tweehonderd kinderliedjes uit zijn hoofd. Toch is directeur Edwin Vugts van basisschool De Oversteek in Liempde naar eigen zeggen geen 'muzikaal genie'. ,,Nee, verre van. Notenschrift staat voor mij gelijk aan Chinees...", lacht hij. Evengoed klimt hij zaterdag 26 november op de dirigeerbok bij fanfare Concordia. Met vijf anderen strijdt hij die avond vanaf 20.30 uur om de titel 'Maestro Liemt'.

Net als wethouder Marusjka Lestrade, kapelaan Geoffrey de Jong, horecavrouw Josephine Bekkers, fanfarevoorzitter Hans Vermeulen en Margo Brands (onder meer bekend als medeorganisator van de Samenloop voor Hoop) bereidt schooldirecteur Vugts zich enthousiast voor op Maestro. ,,We hebben drie een-op-een-bijeenkomsten met de dirigent gehad waarin werd uitgelegd hoe je bijvoorbeeld het verschil tussen een tweekwarts- en een driekwartsmaat moet dirigeren. Kijk, een beetje zwaaien op het ritme van de muziek kan iedereen wel. Maar een orkest leiden... tja, daar komt toch wel iets meer bij kijken. Daar ben ik inmiddels wel achter."

Drie kandidaten dirigeren het fanfareorkest, de andere drie de slagwerkgroep van Concordia. Hun optredens worden beoordeeld door een vakkundige jury. De gratis toegankelijke dirigeerwedstrijd in multifunctionele accommodatie De Serenade aan de Oude Dijk begint om 20.30 uur. De presentatie is in handen van Yvon van den Bosch. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Henk van Weert

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

De bibliotheek aan de Burgakker.
Studeren zonder afleiding in absolute stilte Algemeen 19 minuten geleden
Hoogstambrigade Het Groene Woud is sinds maart 2021 een stichting. In september van dat jaar vierden de leden dit feit.
Ecoloog vertelt over dieren in hoogstamgaarden Natuur & milieu 1 uur geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 4 uur geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 5 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 22 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar gisteren
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 19 apr, 09:00
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00