Martijn van Kempen (gele trui) wordt geflankeerd door Luc Schellekens (groene trui) en Gerold Ceelen (bolletjestrui). (Foto: Marc Cleutjens).
Martijn van Kempen (gele trui) wordt geflankeerd door Luc Schellekens (groene trui) en Gerold Ceelen (bolletjestrui). (Foto: Marc Cleutjens).

Maaike van Kempen wint Tourspel Liempde

Algemeen

Maaike van Kempen heeft het Tourspel Liempde. Echtgenoot Martijn van Kempen nam de hoofdprijs - een geldbedrag en een gele trui - zondagavond in ontvangst in café De Durpsherberg in Liempde. De tweede prijs (geld + groene trui) was voor Luc Schellkens, Gerold Ceelen werd derde (geld + bolletjestrui).

In totaal 194 mannen en 36 vrouwen deel aan het Liempds Tourspel. ,,We hebben in Liempde eerder een vrouwelijke winnaar van het Tourspel dan de Verenigde Staten een vrouwelijke president heeft", grapte presentator Jan van de Wiel gevat.

Aan het Extra Tourspel deden 173 liefhebbers mee. Ze moesten bij afwezigheid van ambassadeur Koen de Kort in de Tour de France voorspellen op welke positie Tom Dumoulin zou eindigen. Omdat Dumoulin uitviel, gold de plek waarop hij stond voordat hij ten val kwam. Dat was plek 44. Eric van de Laar voorspelde dit juist.

De meeste winnaars (64,8 procent) voorspelden dat Chris Froome de Tour de France zou winnen. Ruim 25 procent had gekozen voor Nairo Quintana. Met 81,6 procent was duidelijk dat de meeste deelnemers Peter Sagan zagen finishen in de groen trui, slechts 3,4 procent koos voor Rafal Majka als winnaar van de bolletjestrui.

De twee goede doelen van het Tourspel Liempde - JAS Liempde en stichting Licht op Groen voor Kwetsbaarheid (generatietuin) ontvingen elk een bedrag van 1.100 euro.

Een uitgebreide terugblik op het Tourspel Liempde staat in Brabants Centrum van donderdag 28 juli.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 1 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 1 uur geleden
Logo
Han Swinkels, voorzitter van de hockeyclub en lid Merijn Simons ondersteunen de actie van harte.
Hockeyclub MEP betrekt kinderen uit arme gezinnen bij sport Sport 2 uur geleden
Logo
Een scene uit het driedelige theaterstuk In voor- en tegenspoed dat Boxtheater de afgelopen weken uitvoerde: ambtenaar van de burgerlijke stand (Lizzy Nonnemaker) vliegt bruidegom Michel (Frenk Breuer) naar de keel terwijl bruid Carlijn (Suzanne Wouters) probeert in te grijpen.
Vermakelijk ongemak tijdens Boxtheater Cultuur 4 uur geleden
Afbeelding
Irene klopt fysiek spelend Gassel op het nippertje Sport 5 uur geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten. Geheel rechts regisseur Maarten Melis.
Cast en crew Bloedverwanten overstelpt met complimenten Cultuur 20 uur geleden
Koningsdag in Gemonde. Een feest voor jong en oud(er). De jeugd komt 's ochtends aan bod, daarna zijn de voetbalvelden het domein van deelnemers aan het zes-tegen-zestoernooi van Irene. Op vrijdag 26 april vieren jongeren feest met DJ's uit eigen dorp.
Gemondenaren vieren koningsdag op voetbalveld Verenigingen 21 uur geleden
Logo
What's Up Rosemary en Emmanuel.
What's Up, Rosemary & Emmanuel? Jeugd gisteren