Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Liempds centrum nét op tijd klaar voor koldercorso

Algemeen

De vorstperiode in januari leek even een donkere schaduw te werpen over de Liempdse carnavalsoptocht. Door de lage temperaturen stonden de werkzaamheden rondom de herinrichting van het dorpshart op een laag pitje. Aannemingsbedrijf Van den Boomen uit Liempde zette echter álle zeilen bij om de planning te halen. Dat lukte. Morgen, vrijdag 24 februari, rondt de firma de reconstructie af, zodat zondag de leutstoet door de sfeervolle 'nieuwe' straten kan trekken.

Het centrum van Liempde was toe aan een opknapbeurt. Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) nam het heft in handen en lanceerde het project 'Liemt in Uitvoering'. Het burgerinitiatief werd met open armen ontvangen door de gemeente Boxtel. Sinds september wordt er door Van den Boomen, onder regie van SPPiLL, gewerkt aan de herinrichting. Het Liempdse dorpshart moest aantrekkelijker worden. Met de antiek ogende lantaarnpalen en de steentjes in waaierverband op het Raadhuisplein is dat alvast gelukt. Onder meer in de Keefheuvel en de Barrierweg werd de riolering vervangen. Daarnaast is het dorpshart opnieuw bestraat, waarbij óók gedacht is aan invaliden. Voor hen is een aparte strook aangelegd.

Lees een uitgebreid verhaal in de editie van Brabants Centrum van vandaag, donderdag 23 februari. (Foto: Albert Stolwijk). 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 16 minuten geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 2 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 3 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 3 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 4 uur geleden
De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 5 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 6 uur geleden
Logo
Han Swinkels, voorzitter van de hockeyclub en lid Merijn Simons ondersteunen de actie van harte.
Hockeyclub MEP betrekt kinderen uit arme gezinnen bij sport Sport 7 uur geleden