Afbeelding

Liempde in Dorpen Derby

Algemeen

Liempde doet mee aan de Brabantse Dorpen Derby 2015. Bij deze wedstrijd, georganiseerd door de provincie Noord-Brabant, kan elk dorp een project indienen dat ten goede komt aan de leefbaarheid. Dit jaar is het thema cultuur. Vanuit Liempde is het idee geopperd om flexibele uitbreidingsmogelijkheden en toevoegingen te ontwikkelen voor het Concordiapark en de kiosk.

Hierdoor wordt de kiosk een multifunctioneel buitenpodium dat geschikt is voor de opvoering van o.a. openluchtconcerten, musicals en toneelstukken. Het project is ingediend door Fanfare Concordia i.s.m. Algemeen Belang Liempde, de Brabantse Oldtimerdag, Comité Boeremèrt, Dorpsberaad Liempde, GAOS, 't Liempds Stukske, Limuscene, SPPiLL en Voices.

Het Concordiapark in Liempde is een beschermd dorpsgezicht en wordt regelmatig ingezet voor grote evenementen en activiteiten van verenigingen uit het dorp. Bert van Ruremonde, een van de kartrekkers namens de fanfare en Dorpsberaad Liempde: "De kiosk kent helaas veel gebruiksbeperkingen qua omvang en oppervlakte. Met het bedrag dat met de Dorpen Derby te verdienen is, willen we een uitbreidingsset ontwikkelen en een bijbehorende wagen aanschaffen om het op te slaan en te vervoeren." De uitbreidingsset zorgt ervoor dat het vloeroppervlak van de kiosk twee keer zo groot kan worden. Op de uitbreiding komt een mobiele achterwand met een gedeeltelijke overkapping. Daarnaast is het de bedoeling een verrijdbare en uitklapbare tribune te kopen en een geluid- en verlichtingsset. Diane Melis is vanuit SPPiLL betrokken bij de aanvraag: "We zijn ervan overtuigd dat het projectidee een echte toevoeging is voor het dorp. Het maakt het centrum van Liempde nog aantrekkelijker en vergroot de leefbaarheid van het dorp door de toename van culturele activiteiten."

Inwoners van Brabantse dorpen tot 15.000 inwoners hebben t/m 10 maart ideeën kunnen aanleveren bij de provincie. Er zijn maar liefst 92 projecten ingediend. De beste negen initiatieven, bepaald door een jury onder leiding van gedeputeerde Brigite van Haaften, gaan door naar de finale. De finalisten worden eind april bekend gemaakt. Zij krijgen ieder een bedrag van € 10.000,- en professioneel advies voor hun project. Daarna gaan de finalisten de projecten uitvoeren. Vanaf 19 september kan het publiek via internet meestemmen op het beste, leukste of origineelste project om de leefbaarheid in een dorp te verbeteren. De uitslag van de publieksstemmen op internet en  de deskundige jury bepalen samen de top drie. Dit wordt op 12 december bekend gemaakt. De hoofdprijs is een bedrag van € 25.000,-, de nummer 2 ontvangt een bedrag van € 12.500,- en de nummer 3 krijgt € 7.500,-. "Een mooi bedrag waarmee je écht het verschil kan maken! ", aldus een enthousiaste Diane Melis. "We hopen eind april het bericht te krijgen dat we bij de negen finalisten zitten."

Auteur: SPPiLL (Foto: Albert Stolwijk). 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Hoogstambrigade Het Groene Woud is sinds maart 2021 een stichting. In september van dat jaar vierden de leden dit feit.
Ecoloog vertelt over dieren in hoogstamgaarden Natuur & milieu 1 uur geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 3 uur geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 21 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 23 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 19 apr, 09:00
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 apr, 07:00