Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

Liduina haalt strand naar Boxtel...

Algemeen

Hoewel de zomervakantie voor veel mensen in de gemeente Boxtel van start gaat, heeft niet iedereen de mogelijkheid op reis te gaan. Een voorbeeld zijn de bewoners van verpleeghuis Liduina. Zorggroep Elde bedacht een creatieve oplossing: Liduina at the Beach.

Veertien kuub zand, opblaaskrokodillen, strandballen, schepjes: wie deze week een bezoekje bracht aan Liduina, zal even raar hebben opgekeken. Het terreintje naast de hoofdingang is ingericht als zandstrand waar de gehele zomer activiteiten worden georganiseerd. ,,Optredens, een zandkastelenwedstrijd, marshmallows roosteren: er zijn ideeën genoeg", aldus Jef Mol, directeur van Zorggroep Elde. ,,En als het warm wordt, komen er badjes te staan, zodat bewoners kunnen pootjebaden. We wilden hen graag een leuke tijd bezorgen. Het is namelijk best een pittige periode vanwege de warmte en de vakanties van personeel."

Overigens is Liduina at the Beach niet alleen bedoeld voor de bewoners. ,,Toen het zand werd gestort, kwamen kinderen al nieuwsgierig kijken", aldus Mol. ,,Erg leuk, want de ontmoeting tussen jong en oud en de verbinding met de buurt stimuleren wij enorm." Inwoners die een bijdrage willen leveren aan Liduina at the Beach, bijvoorbeeld door middel van een optreden of andere verrassing voor de bewoners, kunnen zich melden bij Liduina via (0411) 63 40 00. (Foto: Peter de Koning).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 10 minuten geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 18 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 20 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur gisteren
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 apr, 07:00
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29