Koen de Kort vult de naam van Tom Dumoulin in op het wedstrijdformulier van het Tourspel Liempde. Naast hem voorzitter Willy van Zuijlen van stichting Woudbloem en vertegenwoordigers van de twee goede doelen: Generatietuin Liempde en JAS Liempde. (Foto: Marc Cleutjens).
Koen de Kort vult de naam van Tom Dumoulin in op het wedstrijdformulier van het Tourspel Liempde. Naast hem voorzitter Willy van Zuijlen van stichting Woudbloem en vertegenwoordigers van de twee goede doelen: Generatietuin Liempde en JAS Liempde. (Foto: Marc Cleutjens).

Koen de Kort tipt Quintana

Algemeen

Nairo Quintana is volgens Koen de Kort een van de grootste kanshebbers voor de eindzege in de 103e Tour de France. Dat zei de Liempdse wielrenner zondagavond tijdens de presentatie van het Tourspel Liempde op het terras van De Durpsherberg. 

De Kort zelf ontbreekt zaterdag 2 juli bij de start van de Tour de France. Giant-Alpecin nam de Liempdenaar niet op in de selectie en daar baalt hij stevig van. ,,Ik ben in vorm en heb laten zien wat ik kan, maar de ploegleiding heeft anders besloten", zei De Kort zondagavond.

Hoewel sportieve afwegingen aan het besluit ten grondslag zouden liggen, vermoedt hij dat er meer aan de hand is. ,,Ik heb aangegeven dat ik mijn contract nog niet wil verlengen en even verder wil kijken. Ik wil en hoef niet weg, maar vind dat ik op mijn 33e ook mag rondkijken naar eventuele andere opties."

Als ambassadeur van het Tourspel Liempde verscheen De Kort ondanks zijn afwezigheid in 'La Grande Boucle' bij De Durpsherberg om zijn wedstrijdformulier in te vullen. Hij gaf aan dat Quintana in zijn ogen de beste papieren heeft voor de eindzege.

Omdat de Liempdenaar zelf ontbreekt in de Tour de France, schoof hij Tom Dumoulin naar voren voor het Extra Tourspel. In die extra ronde moeten deelnemers voorspellen op welke plek een renner zal eindigen. De Kort schrapte zijn eigen naam en vulde Tom Dumoulin is. De Liempdenaar voorspelde dat zijn ploegmaat 24e zal worden.

De inschrijfavonden voor het Tourspel Liempde zijn op 30 juni tussen 19.00 en 00.00 uur en 1 juli tussen  14.00 en 00.00 uur in De Durpsherberg. Inschrijfformulieren zijn ook te vinden op www.tourspelliempde.nl.

Lees een uitgebreid interview met Koen de Kort in Brabants Centrum van donderdag 30 juni.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 10 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 11 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 13 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 14 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 15 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 17 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 27 mrt, 17:00
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 27 mrt, 15:30