Koen de Kort, gefotografeerd tijdens de presentatie van zijn boek 'Renner met rede' in Utrecht. (Foto: Gerard Schalkx).
Koen de Kort, gefotografeerd tijdens de presentatie van zijn boek 'Renner met rede' in Utrecht. (Foto: Gerard Schalkx).

Koen de Kort start in Vuelta

Algemeen

De Liempdse wielrenner Koen de Kort neemt vanaf zaterdag 19 augustus deel aan de Vuelta. De Kort maakt deel uit van de negenkoppige ploeg van Trek-Segafredo, onder wie kopman Albert Contador die in de Ronde van Spanje afscheid neemt van het peloton. De eerste etappe is een ploegentijdrit, die verreden wordt in en om de Zuid-Franse stad Nimes.

Contador krijgt in zijn laatste wedstrijd naast De Kort steun van de Belg Edward Theuns, de Colombiaan Jarlinson Pantano, de Spanjaarden Jesús Hernández en Markel Irizar, de Duitser John Degenkolb, de Fransman Julien Bernard en de Amerikaan Peter Stetina. De 34-jarige Contador won de Vuelta drie keer, in 2008, 2012 en 2014. Vorig jaar eindigde de renner als vierde. Als eerbetoon mag Contador van de organisatie met het rugnummer 1 starten.

Chris Froome, winnaar van de Tour de France, kondigde deze week aan dat hij voor een dubbelslag wil gaan en na La Grande Boucle ook de Vuelta wil winnen. Slechts twee renners gingen hem ooit voor: Jacques Anquetil en Bernard Hinault.

De Kort toonde zich deze week op Twitter enthousiast en heeft zin in zijn tweede grote ronde binnen één jaar. Vooral het aan de zijde rijden van Contador zorgt voor veel opwinding. De Liempdenaar kent de Spanjaard al vele jaren; ze reden ook ooit samen bij Astana.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 5 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 7 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 9 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 10 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 11 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 13 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 27 mrt, 17:00
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 27 mrt, 15:30