Afbeelding

Kerstmarkt Praktijkonderwijs voor Team KING

Algemeen

De leerlingen van het Praktijkonderwijs van het Baanderherencollege in Boxtel zetten zich donderdagavond in voor stichting Team KING.

Al bij de ingang is duidelijk dat de kerstmarkt van het Praktijkonderwijs van het Baanderherencollege groots is opgezet. Voor één euro kan er een ritje gemaakt worden in een heuse arrenslee. De leerlingen bij de ingang fungeren als rendieren.

Een stukje verderop staat een aantal vuurkorven, die zorgen voor licht en warmte op deze gezellige avond. Binnen, in de hal van het Baanderherencollege, wordt pas goed zichtbaar hoeveel tijd en aandacht er aan de kerstmarkt geschonken is.

De verschillende kraampjes zijn sfeervol versierd en er worden prachtige kerstversieringen te koop aangeboden, zoals houten kerstbomen en theelichtjes. Ook is er een loterij waar prijzen als 'twee uur tuinonderhoud' en 'huishoudelijke klusjes' te winnen zijn. Er is dus genoeg te beleven.

Docent Stef Noordermeer vertelt dat er een goed doel aan de markt gekoppeld is: ,,De leerlingen konden kiezen uit drie goede doelen en hebben gekozen voor stichting Team KING. Team King is in een organisatie die zich sinds 2009 in zet om van kanker een ziekte te maken waarvan je geneest. Omdat de school anderhalf jaar geleden een leerling heeft verloren aan kanker en een andere leerling is genezen van de ziekte, koos een meerderheid van de leerlingen voor dit mooie doel."

Getuige de vele verkochte artikelen, wordt er op een grote opbrengst gerekend. Lees meer in Brabants Centrum op dinsdag 27 en donderdag 29 december.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 39 minuten geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 54 minuten geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 1 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 4 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 5 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 19 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 21 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 22 uur geleden