Afbeelding

Kay Karssemakers boekt winst op EK

Algemeen

De Boxtelse motorcrosser Kay Karssemakers (12) van het HMX Nofear Husqvarna Racing Team heeft afgelopen weekend tijdens de derde selectiewedstrijd om het Europees Kampioenschap 85cc in het Finse Mantyharju winst en tegenslag gekend. Na een sterke eerste manche kwam Kay als winnaar over de finish. In de tweede manche kreeg hij te maken met tegenslag. Rijdend op een derde plaats kreeg hij een lekke band waardoor hij slechts vijftiende werd.

In de eerste manche reageerde Kay goed op het vallen van het starthek; hij reed als tweede de eerste bocht in. Hij bleef geconcentreerd rijden en hield het tempo hoog waardoor hij met een kleine voorsprong van zo'n 2,5 seconde de laatste rondes in ging. Na een ijzersterke wedstrijd kwam de jonge Boxtelaar als winnaar over de finish. Door de lekke band in de tweede manche werd hij daarin vijftiende en verloor hij het zicht op een podiumplek in Finland. Wel kan Kay terugkijken op zijn eerste manche-winst op een EK. In het klassement staat hij op de zevende plek.

In het weekend van 3 en 4 juni gaat het EK verder in het Brabantse Mill. Daar zal Kay er alles aan doen om deze stijgende lijn voor te zetten. Morgen, donderdag 25 mei komt hij in actie tijdens het open Nederlands kampioenschap in Rhenen. Zondag 28 mei start het talent uit Boxtel op een open titelstrijd in Oirschot. (Foto: RGP Photo).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Hoogstambrigade Het Groene Woud is sinds maart 2021 een stichting. In september van dat jaar vierden de leden dit feit.
Ecoloog vertelt over dieren in hoogstamgaarden Natuur & milieu 49 minuten geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 3 uur geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 21 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 23 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 19 apr, 09:00
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 apr, 07:00