Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen. Foto: eigen collectie.

Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in

Jeugd

Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus roept alle inwoners van Gemonde op om hun kasten op te ruimen en oude kleding te doneren. Deze actie, genaamd Bag2School, heeft als doel geld in te zamelen. Dat wordt besteed aan activiteiten voor de leerlingen.

Op dinsdagavond 7 mei, direct na de meivakantie, doorkruist het comité tussen 18.30 en 20.30 uur de straten van Gemonde om zakken met kleding op te halen. ,,Al jaren is Bag2School binnen de school een groot succes. Vorig jaar haalden we gezamenlijk 1278 kilo op, goed voor 383,40 euro. Moet je nagaan hoeveel dit zou kunnen zijn als meer Gemondenaren kleding doneren”, aldus voorzitter Josien den Otter. 

OMLIGGENDE DORPEN

Voor de duidelijkheid: de vrijwilligers halen alleen zakken op in Gemonde, bij mensen die geen kinderen op school hebben. Ouders met kroost op basisschool Sint-Lambertus en mensen uit omliggende dorpen die een bijdrage willen geven, kunnen woensdag 8 mei tussen 08.30 en 09.00 uur hun oude kleding op het schoolplein aan de Sint-Lambertusweg in Gemonde komen afleveren.

Gemondenaren die kledingstukken willen laten ophalen, kunnen dit tot en met vrijdag 3 mei kenbaar maken via het e-mailadres oc.lambertus@cadansprimair.nl. De vrijwilligers willen graag naam, adres, telefoonnummer en het aantal op te halen zakken weten. Aan de hand van die gegevens maken ze een planning en gaan gericht op pad.

Den Otter: ,,Op woensdagochtend 8 mei wegen we de opbrengst. We hopen op een mooi extraatje voor het schoolplein, schoolreisje of een ander potje voor activiteiten voor onze kinderen. Daar is het om te doen.” 

HERGEBRUIK

De ingezamelde kleding is grotendeels bedoeld voor hergebruik elders in de wereld. Zo’n 20 procent krijgt een tweede leven als schoonmaaktextiel of iets dergelijks. Op www.bag2school.nl is te vinden wat er allemaal gedoneerd mag worden. Beddengoed, oude gordijnen en handdoeken mogen bijvoorbeeld ook in de zakken, evenals schoenen, zacht speelgoed en stropdassen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Ouderen genieten van een versbereide maaltijd in eetpunt Elisabethsdael.
Eetpunt wil breder publiek trekken Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Lezing over keuzes rond levenseinde Algemeen 5 uur geleden
Logo
Het schrijn met daarin de Heilig Bloeddoek wordt op de zondag na Pinksteren door de Boxtelse straten gedragen.
Vrije Tribune: Bloedwonder en vaderlandse geschiedenis Opinie 8 uur geleden
Logo
Het redactieteam van de podcast Sparrenrijk 1944 vergadert. Van links naar rechts: Hans van Liempt, Peter van der Linden, Jan van Leeuwen en Hans Dekker. Jeroen Pijnenburg ontbreekt op de foto. Foto: Bas van den Biggelaar.
Podcast over spannend oorlogsverhaal Sparrenrijk Cultuur 10 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 12 uur geleden
Logo
Campinggasten van BlueWoods maken een rondje Boxtel per kano. Ze varen hier nabij De Strodekker in de wijk Oost.
Portrait of a River: Amerikaanse documentaire over Dommel Natuur & milieu 2 mei, 17:00
Afbeelding
Hemelvaartsdag: alle kopij eerder aanleveren Algemeen 2 mei, 15:21
Sint-Jans Onthoofdingkerk in Liempde.
Ontdek de drie kerken in Liempde MuBo 10 jaar 2 mei, 13:13